Familienstammbaum Kroon en Telleman » Gijsbert Maertensz Boel (± 1640-1701)

Persönliche Daten Gijsbert Maertensz Boel 

  • Er wurde geboren rund 1640 in Charlois, Rotterdam.
  • Funktion: schepen van Charlois..
  • Eintrag Ab 1665: Div. aktes gekregen via email van Marleen Wilschut dd 20-5-22.Quelle 1
    Akte van transport 1665: Akte van transport door Jan Claes Scheuijer aan Gijsbert Maertens Boel van 2 morgen 1 hont 47 roe land in het Vijverbergsblock in Robbenoord onder Charlois.

    f. 19v d.d. 10-10-1665 Charlois transportbrieven: Jan Claesz. Scheuijer bekende verkocht te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boel 2 morgen 47roeden land gelegen in Robbenoord in het Vijverbergblok onder Charlois

    26-12-1674 Rotterdam: doop, remonstrants, van Johannes, zoon van Cornelis Janse Roeijstein en Stijntje Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    01-03-1676 Rotterdam: doop, remonstrantsm van Johannes, zoon van Cornelis Janse Roeijestein en Stijntje Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    21-10-1681 Rotterdam: doop, remonstrants, van Maertje, zoon van Cornelis Janse Roeijestein en Stijntie Maertens, getuige Gijsbert Maertense

    01-11-1681 Delfshaven, notaris Gerrit Post, schuldbekentenis: Egmont van Diest, schout, Aert Pietersz Weuijster, Leendert Hoosje, Pauwlus bij de Molen, Aert Verschoor, Gijsbregt Maertens Boele en Pieter Joorisz Schoute, mede namens Ary Jansz Cleyne, allen schepenen van Charlois en Hendrick Gijsbertse Baertman, collecteur van de verpondingen in Charlois als borg, bekennen f 1000,- schuldig te zijn aan Neeltje Jansdr Tasman, weduwe van Huibregt Baltensz de Gruit wonend in Delfshaven.
    Aangetekend is op 19.03.1683 dat de som mag worden afgelost aan de voogden van de kinderen van Jacob Jansz Tasman, alsmede het tekenen voor de volle aflossing door Harmanus Groen als voogd.

    14-09-1687 Rotterdam: doop, remonstrants van Kristina, dochter van Cornelis van Roeijestein en Maria Hoogstoel, getuigen Gijsbert Maertense en Grietje Bouwens

    f. 246v d.d. 30-3-1676 Charlois transportbrieven: Leendert Arijensz. Pors verklaarde getransporteerd te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boel als genaast hebbende zekere 4 morgen 240 roeden land gelegen in Robbenoord

    f. 248v d.d. 26-4-1676 Charlois transportbrieven: De kerkenraad van Charlois als actie hebbende op zeker huisje en erf onder Charlois nagelaten bij Arij Huijgen zaliger en mits het overlijden van Geertie Oolen zaliger weduwe van voorn. Arijen Huijgen, en na het abandonneren van de boedel bij de kinderen van de voorn. Arijen Huijgen en Geertie Oolen beide zaliger, bekenden verkocht te hebben aan Gijsbert Maertensz. Boell onze mede schepen zeker huisje en erf onder Charlois belend O Jan Maertensz. Boel W de koper zelf Z de gemenelandsweg N de gemenelandsdijk.

    F249v: bijbehorende schuldbrief.

    07-01-1677 Delfshaven, notaris Christiaan van Vliet, testament: Gijsbert Maertens Boele en Aechjen Pieters Pors, echtgenoten, wonend in Saerloos op het sluysjen, benoemen elkaar tot hun erfgen. en voogd over hun kinderen, met uitsluiting van de weeskamer.

    22-05-1683 Delfshaven, notaris Gerrit Post, boedelscheiding: betreft de boedelscheiding van de erfgenamen van Euwout Reine en Neeltjen Gijssen. Een van de vorderingen in de boedel is op Gijsbregt Maertenze Boele.

    02-01-1688 Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament: Gijsbrecht Maertensz Boele, bouwman bij het Sluisje van Sairlois benoemt tot zijn erfgen. zijn kinderen van wie alleen genoemd worden Maerten Gijsbrechts Boele en Lysbet Gijsbrechtsdr Boele.
    De erfenis mag pas verdeeld worden als het jongste kind 20 jr. is, of bij eerder huwelijk.
    Hij benoemt tot voogden:
    - Jan Maertens Boele won. op het Sluisje van Sairloos, en
    - Gijsbrecht Dingemanse Boele op Sairlois.

    03-06-1690 Delfshaven, notaris Cornelis van Dam, huwelijksvoorwaarden: Cornelis Verschoor, jongeman, toekomende bruidegom, geassisteerd met zijn oom en voogd Ary of Aert Verschoor, is voornemens in het huwelijk te treden met Lijsbeth Gijse Boele, welke is geassisteerd met haar vader en voogd Gijsbert Maartensz Boele.Huwelijkse voorwaarden worden opgesteld, zij zullen niet in gemeenschap van goederen trouwen en een boedelinventaris wordt nog opgemaakt.

    31-01-1691 Delfshaven, notaris Gerrit Post, schuldbekentenis: Gijsbert Maertens Boele, wonende aan het Sluisje onder Cairlois verklaart 400 gulden schuldig te zijn aan Willem van der Zijde.
    In kantlijn: Op 13.01.1669 toont schuldenaar akte, waarop Lena van der Zijde heeft aangetekend dat op 27.07.1695, de hoofdsom en rente voldaan zijn.

    20-02-1700 Delfshaven, notaris Gerrit Post, overeenkomst: Hermes Celosse, coopman te Rotterdam ter ene zijde en Harman Jansz Scheuyer te Cairlois ter andere zijde regelen de betaling van de huur van 15 morgen land gelegen in Robbenoort en in de Plompert te Cairlois die de laatste comparant huurt van de eerste comparant.
    Tot borgen stellen zich Gijsbert Maertense Boel of Boele en Gerrit Willemse Andijck.
  • Eintrag Ab 7. Januar 1677: 272 testament 07-jan-1677.Quelle 2
    Gijsbert Maertens Boele en Aechjen Pieters Pors, echtgenoten, wonend in Saerloos op het sluysjen, benoemen elkaar tot hun erfgen. en voogd over hun kinderen, met uitsluiting van de weeskamer.
  • Eintrag Ab 2. Januar 1688: 1 testament 02-jan-1688.Quelle 3
    Gijsbrecht Maertensz Boele, bouwman bij het Sluisje van Sairlois benoemt tot zijn erfgen. zijn kinderen van wie alleen genoemd worden Maerten Gijsbrechts Boele en Lysbet Gijsbrechtsdr Boele.
    De erfenis mag pas verdeeld worden als het jongste kind 20 jr. is, of bij eerder huwelijk.

    Hij benoemt tot voogden:
    - Jan Maertens Boele won. op het Sluisje van Sairloos, en
    - Gijsbrecht Dingemanse Boele op Sairlois.
  • Eintrag Ab 5. August 1690: erfenis van (onbekende) familie, veel neven en nichten genoemd.Quelle 4
    05-08-1690 Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament: Arien Ariense Boele benoemt tot zijn erfgen. de kinderen van zijn zoon Koenraet Arienss Boele. De zoon ontvangt alleen zijn legitieme portie en bij hun vooroverlijden legateert hij aan de nakomelingen van leendert Ingese Boele, van Maerten Ingese Boele van Gijsbregt Ingese Boele, van Neeltje Dingemans, van Maertje Dingemans en van Arij Barentse Koorenhart.

    Voor de resterende goederen nomineert hij de nakomelingen van Fijtje Koenraets van der Strengh en de nakomelingen van Claesje Koenraets van der Strengh.
    22-11-1691, Delfshaven, notaris Gerrit Post, testament:Arien Ariens Boele vernietigt zijn testament d.d. 05/08/1690 en legateert voor het geval zijn zoon Koenraet Ariens Boelen voor hem komt te overlijden aan de kinderen van Fijtje Koenraets van der Strengh, verwekt door Niclaes Swanhil 1000 gulden en aan Uiltje Maertens Boele, weduwe, wonende op 't Sluysje, 600 gulden met uitsluiting van de weeskamer voor eventuele minderjarig erfgenamen en benoemt tot hun voogd Johan Dijckman, chirurgijn en Aert van Eck, tegelbacker.
    10-06-1702 Delfshaven, notaris Gerrit Post, overeenkomst:
    Dirck Jansse Ligthart en de kinderen komen overeen dat de legaten die Ary Aryensse Boele, overleden in het proveniershuis te Schiedam, heeft vermaakt bij testament van 10-05-1700 voor notaris Gerrit van den Eelaert te Schiedam zullen worden uitgekeerd aan de kinderen van de legatarissen, zijnde:

    - Gijs Dingemansse Boele, Maritie Dingemans Boele, weduwe, Maerten Dingemansse Boele gehuwd met Maritie Pieters Schuyer, dochter van Pieter Claesse Scheuyer, Leendert Dingemansse Boele en Neeltie Dingemans Boele, kinderen van Dingeman Maartensse Boele,
    - Maerte Gijsbregse Boele, zoon van Gijsbregt Meertensse Boele,
    – Aerjaentie Leenders Boel, bejaarde dochter, Cornelis Leendersse van Tertoolen, gehuwd met Uyltie Leendersdr Boel, als vader en voogd van Uyltie Cornelisdr en Leendert Cornelisse, Lourens Pietersse, zoon van Ingetie Leendersdr Boele;
    -Lourens Hendricxs gehuwd met Uyltie Claesdr Scheuyer, Lysbeth Hendricx, weduwe, dochter van Neeltie Maertens Swael,
    -Euwout van Houte gehuwd met Hadewij Jacobs de Haey, Maertie Aryens de Haey, dochter van Ary Jacobsse de Haey, Jacob Gijsse de Haey, zoon van Gijsbregt Jacobsse de Haey. Hadewij, Arie en Gijs Jacobsse de Haey zijn kinderen van Leentie Gijsse Boele die een dochter was van Gijs Dingemansse Boele, die de partij ter andere zijde vormen.
  • Er ist verstorben im Jahr 1701 in Charlois, Rotterdam.
    Overledene Gijsbert Maertensz Boel
    Plaats Charlois
    Datum begraven 21-07-1701
  • Er wurde beerdigt am 21. Juli 1701 in Charlois, Rotterdam.Quelle 5
  • Ein Kind von Maerten Dingemansz Boel und Lijsbeth Hermens Schuijer
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 26. Januar 2023.

Familie von Gijsbert Maertensz Boel

Er ist verheiratet mit Aechje Pieters Pors.

Die Erlaubnis zur Eheschließung wurde am in Charlois, Rotterdam erhalten.

Sie haben in der Kirche geheiratet am 3. Mai 1665 in Charlois, Rotterdam.Quelle 6

Bruidegom Gijsbert Maertensz Boel , jongeman , van Charlois
Bruid Aechje Peters Pors , jongedochter , van Charlois
Plaats Charlois
Datum ondertrouw 03-05-1665
"beijden van Charlois"

Kind(er):

  1. Lijsbeth Gijsberts Boel  1668-< 1713 
  2. Pieter Gijsbertsz Boel  1677-> 1749

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Gijsbert Maertensz Boel?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Gijsbert Maertensz Boel

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Gijsbert Maertensz Boel


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Div. aktes gekregen via email van Marleen Wilschut dd 20-5-22
    2. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=116&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=pors&mibj=1600&miej=1700&miaet=1
    3. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mistart=132&mivast=184&mizig=365&miadt=184&miamount=4&milang=nl&misort=unitdate%7Casc&miview=ldt&mizk_alle=bouwman&mibj=1590&miej=1780&miaet=1
    4. Div aktes gekegen via Marleen Wilschut dd 20-5-22
    5. DTB Charlois Begraven gaarder
    6. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-CVDC?i=7&cc=2037907 FS 8/779

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
      Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
    • Im Jahr 1665: Quelle: Wikipedia
      • 15. Februar » Am Théâtre du Palais Royal in Paris erfolgt die Uraufführung der Komödie Don Juan ou le Festin de pierre von Molière.
      • 4. März » Der englische König KarlII. erklärt der Republik der Sieben Vereinigten Provinzen den Krieg, der als Zweiter Englisch-Niederländischer Seekrieg in die Annalen eingeht.
      • 31. Mai » Der jüdische Religionsgelehrte Schabbtai Zvi erklärt sich selbst zum Messias. Seine Anhänger werden in der Folge Sabbatianer genannt.
      • 26. August » Der Leipziger Amateurastronom Johann Abraham Ihle beobachtet als Erster durch sein Fernrohr einen Kugelsternhaufen, den im Sternbild Schütze gelegenen M22.
      • 29. Oktober » In der Schlacht von Ambuila siegen die Portugiesen über die Truppen des Königreichs Kongo, womit dessen Zerschlagung und Kolonisierung besiegelt ist.
      • 10. Dezember » Ratspensionär Johan de Witt und Admiral Michiel de Ruyter gründen während des Zweiten Englisch-Niederländischen Kriegs das Regiment de Marine, das heute als Korps Mariniers Teil der niederländischen Koninklijke Marine ist.
    • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) war von 1672 bis 1702 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
    • Im Jahr 1701: Quelle: Wikipedia
      • 18. Januar » Friedrich III., Kurfürst von Brandenburg, krönt sich selbst als Friedrich I. in Königsberg zum „König in Preußen“. Das von Friedrich großteils selbst inszenierte Zeremoniell findet im Königsberger Schloss statt.
      • 8. März » Der Hamburger Vergleich besiegelt die dritte Hauptlandesteilung von Mecklenburg in die (Teil-)Herzogtümer Mecklenburg-Schwerin und Mecklenburg-Strelitz.
      • 9. Juli » Prinz Eugen von Savoyen beginnt ohne Kriegserklärung den Spanischen Erbfolgekrieg. Er schlägt den französischen Marschall General Catinat in der Schlacht bei Carpi in Italien.
      • 24. Juli » Der französische Offizier Antoine Laumet errichtet das Fort Detroit. Aus dem Handelsposten entwickelt sich die Stadt Detroit.
      • 1. September » In der Schlacht bei Chiari in Oberitalien besiegt die österreichische Armee unter Prinz Eugen von Savoyen während des Spanischen Erbfolgekriegs französische Truppen unter François de Neufville, duc de Villeroy.
      • 26. Oktober » Am Theater am Gänsemarkt in Hamburg erfolgt die Uraufführung der Oper Die wunderschöne Psyche von Reinhard Keiser.

    Über den Familiennamen Boel

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Boel.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Boel.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Boel (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Kroon en Telleman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Ineke Kroon, "Familienstammbaum Kroon en Telleman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I3232.php : abgerufen 10. Mai 2024), "Gijsbert Maertensz Boel (± 1640-1701)".