Arbre généalogique Kroon en Telleman » Anna Frans Verbeecke (± 1650-< 1710)

Données personnelles Anna Frans Verbeecke 

  • Elle est née environ 1650 dans Westkapelle.
    Mogelijk is Janneken geboren omstreeks 1663 omdat Anna belijdenis deed, op wrs. 18-jarige leeftijd, op 27 april 1681 in de NG kerk te Westkapelle.
  • Elle a été baptisée.Source 1
  • Entrée: Arnout Verheecke, zwager van Johannes, betaalt de schuld van zijn moeder..Source 1
    Frans Verbeke moet voor 13 juli 1695 overleden zijn omdat op dat tijdstip Janneken Arenoutsen als weduwe van Frans Verbeke compareert voor burgemeester en schepenen van Westkapelle en bekent aan haar schoonzoon Johannis Joos Sandersz. 30 Vlaamse ponden schuldig te zijn. Deze schuld kwam voort uit hun overeenkomst ter voldoening
    van ‘zijn vrouws vaderlycke successie’. Als zekerheid geeft zij een hypotheek op haar huis en erf in de Langestraat. Op 8 december 1702 wordt deze schuld overgedragen aan haar zoon Arenout Verheeke en op 16 juli 1703 blijkt hij de schuld aan Johannis Joos Sandersz. te hebben betaald.
  • Entrée à partir du 1 mars 1687: Johannes koopt een weide en zaailand.Source 1
    Op 1 maart 1687 verkoopt Pieter Willem Lourijsz. in het openbaar aan Johannes Joos Sandersz. (als de meestbiedende) een weide en zaailand.
  • Entrée à partir du 30 septembre 1694: schoorsteenbelasting.Source 1
    Op 30 september 1694 wordt een ‘cohier’ opgemaakt van personen binnen de stad Westkapelle die schoorsteengeld (van ‘aardsteden ende rooggaten’) verscguldig zijn. Onder hen zijn Frans Verbeke, Willem en Abraham Verheeke, Pieter den Hollandert (getrouwd met Marija Verheeke, zuster van Willem en Abraham) en de weduwe van Pieter Klincke (dit is Tanneke Willemsdr.). Allen hebben huizen met twee schouwen of haardsteden.
  • Entrée à partir du 20 août 1695.Source 1
    Op 20 augustus 1695 compareert Janneke Arenoutsdr., weduwe van Frans Verbeke, voor de secretaris van Westkapelle. Zij benoemt per testament haar zoon Arenout Verheeke tot enig en universeel erfgenaam waarbij hij de verdere kinderen en hun nakomelingen hun legitieme portie niet zal onthouden.
  • Entrée de 31 octobre 1695 à 1710: Anna Verbeecke en Johannes Joos maken een testament, Joos is weduwnaar in 1710.Source 1
    Op 31 oktober 1695 compareren Johannis Joos Sandersz. en Anna Verbeken, wettige man en vrouw, voor de secretaris van Westkapelle en maken hun testament. De eerststervende zal van de langstlevende het huis en erf erven met de schuren, stallen en toebehoren met daarnaast de schuur met het erf waar het huisje van Pieternelke Rijcke heeft gestaan, inclusief alle huisraad. Zijn broer Davit Sanderse alsmede Adriaen Damme, secretaris van
    Westkapelle, worden tot voogd over zijn voorkinderen benoemd. Anna Verbeke benoemt haar broer Willem Verheeke tot voogd over haar kinderen alsmede de secretaris Damme. Wanneer Willem Verheeke komt te sterven, wordt haar broer Arenout Verheeke voogd.

    Op 10 april 1710 compareert Johannis Joos Sandersz. voor de secretaris van Westkapelle. Er wordt verwezen naar het testament van hem en zijn overleden vrouw Anna Verbeke van 31 oktober 1695 en naar een codicillare dispositie, gepasseerd op 4 april 1705. Hij ‘wil en begeert’ dat zijn dochter Johanna ‘bij forma van prelegaat’ (= bij voorrang) na zijn overlijden o.a. het beste bed toekomt met hoofdkussen, de twee beste hoofdkussens en de twee beste dekens.
  • Entrée à partir du 1707: erfenis vam Janneke P. klinche, (verwantschap nader uitgelegd in Ons Voorgesacht juni 2021).Source 1
    Op 4 februari 1707 compareren voor de keurschepenen (= schepenen die criminele zaken berechten) van Westkapelle buiten en Poppekerke alle erfgenamen pro parto voor de weder-helft in de nagelaten goederen van Willem Leunisz. Jongepier met betrekking tot Janneken Pietersdr. Klincke, in haar leven huisvrouw van genoemde Willem Leunisz. Jongepier.
    Het zijn Adriaan Pietersz. Schijve, getrouwd met Catelintje Verhulst, wonend in Boudewijnskerke, voor ¼ deel en Janneken Pietersdr., nicht van Willem Leunisz. Jongepier (en dochter van Pieter Leunisz. Jongepier), voor ¼ deel, samen ‘over deene helft’. Daarnaast verschijnen Louweris Adriaansz., schepen van Oostkapelle, voor 1/6 uit ¼ (= 1/24), Johannis Jan Gillisse Leijnse, wonend in Oostkapelle, voor 1/6 van ¼ (= 1/24), de twee kinderen van Jacob Boudensz. voor 1/6 van ¼ (= 1/24), Jan en Isaack Klincke, wonend in Domburg, voor 1/3 van ¼ (= 1/12), Willem en Arenout Verheeke, wonend in Westkapelle, voor hun zelf en ‘de rato’ borg staand voor Louweris Daneelsz., getrouwd met Catelintje Jacobsdr., dochter van Maddaleena Verheeke, idem voor Jacob Bal, getrouwd met Janneke Verheeke, en de kinderen van Abraham Verheeke, samen voor ½ van ¼ (= 1/8), en Jan Ingelse, getrouwd met Josintje Krops, wonende in Boudewijnskerke, mede voor Leendert Boene Wisse, getrouwd met Louwerintje Krops, ook voor 1/2 van ¼ (=1/8).
    Bij de later genoteerde, inbegrepen verkoop op 18 januari 1707 van een stuk zaailand wordt het deel voor de twee kinderen van Jacob Boudensz. gesteld op 1/3 uit ¼ (= 1/12) en niet, zoals eerder, 1/6 van ¼ (= 1/24)! Dan klopt het totaal: uitkomend op 12/24 ofwel de (andere) helft van de erfenis
  • Entrée à partir du 1708: zoektocht naar verwantschap met de fam Klincke en Krop.Source 1
    Op 20 februari 1708 compareert op verzoek van Willem en Arenout Verheeke alsmede op verzoek van Josintje Krop, weduwe van Jan Ingelse, wonende tot Boudewijnskerke, Johanniss Jansz. Marander, oud 71 à 72 jaar, wonende binnen Westkapelle, voor de schout van Westkapelle. Deze verklaart dat hij op 14 of 15-jarige leeftijd heeft gewrieven bij Willem Verheeke, vader van Willem en Arenout. Toentertijd kwam daar ook Jan Krop die een ‘eigen’ neef was van Willem Verheeke, en Catelintje Jansdr. van Onckel, die getrouwd is geweest met Pieter Klincke, en de ‘eigen’ nicht was van Willem Verheeke alsook van Jan Krop (in de kantlijn staat bijgeschreven dat Jan Krop ook de ‘eigen’ man was van Catelintje van Onckel).
    Ook getuigt Tanneken Stevensdr. Annodt, huisvrouw van burgemeester Cornelis Jan Leunisz. op verzoek van Josintje Krop (haar moeder) dat Josintje haar vertelde dat, voor zij in Boudewijnskerke ging wonen, zij binnen Westkapelle nog vrienden had en dat hun namen Klincke en Verheeken waren. Vervolgens is Tanneken met Josintje naar het huis van Arenout Verheeke gegaan waar mede ontboden waren Janneken Pietersdr. Klincke, dochter van de genoemde Pieter Klincke, die was getrouwd met Willem Leunisz. Jongepier, en Carelintje Jansdr. van Onckel. Zij bevestigden dat zij familie waren maar niet precies wisten hoe het nu zat.
  • Entrée à partir du 8 décembre 1708: inzake hun broer Willem Vereecke.Source 1
    Op 8-12-1708 compareren Jan Theunesz., getrouwd met Janneken Verheeke, en Pieter Pietersz. Hollander, getrouwd met Marija Verheeke, beiden wonend in Westkapelle, ieder voor 1/3 deel, en de diakenen van Westkapelle inzake (broer) Willem Willemsz. Verheeke die ‘van de arme middelen van de stad Westkapelle wordt gealimenteert’ voor het resterende 1/3 deel, allen kinderen en erfgenamen van Willem Verheeke. Zij hebben op 21 november 1708 aan Jan Cornelisz. Dane 1 gemet en 82 roeden zaailand verkocht.
  • Religion: à partir du 27 avril 1681 Nederduits-gereformeerd.Source 1
    Anna doet op 27-4-1681 belijdenis
  • Elle est décédée avant le 10 avril 1710.Source 1
  • Un enfant de Frans Verbeecke et Janneken Aernouts Coets
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 11 décembre 2021.

Famille de Anna Frans Verbeecke

Elle est mariée avec Johannes Joos Sandersz..

Ils se sont mariés à l'église avant le 31 octobre 1695 à Westkapelle.Source 1

(voor 31 oktober 1695; testament van hun beiden als echtpaar)

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Anna Frans Verbeecke?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Anna Frans Verbeecke

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Anna Frans Verbeecke

Frans Verbeecke
± 1633-< 1695

Anna Frans Verbeecke
± 1650-< 1710

< 1695

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Ons Voorgeslacht juni 2021, IR.ing Hans.P.Noppen

Sur le nom de famille Verbeecke


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Ineke Kroon, "Arbre généalogique Kroon en Telleman", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I22096.php : consultée 8 juin 2024), "Anna Frans Verbeecke (± 1650-< 1710)".