Familienstammbaum Kroon en Telleman » Anna Frans Verbeecke (± 1650-< 1710)

Persönliche Daten Anna Frans Verbeecke 

  • Sie ist geboren rund 1650 in Westkapelle.
    Mogelijk is Janneken geboren omstreeks 1663 omdat Anna belijdenis deed, op wrs. 18-jarige leeftijd, op 27 april 1681 in de NG kerk te Westkapelle.
  • Sie wurde getauft.Quelle 1
  • Eintrag: Arnout Verheecke, zwager van Johannes, betaalt de schuld van zijn moeder..Quelle 1
    Frans Verbeke moet voor 13 juli 1695 overleden zijn omdat op dat tijdstip Janneken Arenoutsen als weduwe van Frans Verbeke compareert voor burgemeester en schepenen van Westkapelle en bekent aan haar schoonzoon Johannis Joos Sandersz. 30 Vlaamse ponden schuldig te zijn. Deze schuld kwam voort uit hun overeenkomst ter voldoening
    van ‘zijn vrouws vaderlycke successie’. Als zekerheid geeft zij een hypotheek op haar huis en erf in de Langestraat. Op 8 december 1702 wordt deze schuld overgedragen aan haar zoon Arenout Verheeke en op 16 juli 1703 blijkt hij de schuld aan Johannis Joos Sandersz. te hebben betaald.
  • Eintrag Ab 1. März 1687: Johannes koopt een weide en zaailand.Quelle 1
    Op 1 maart 1687 verkoopt Pieter Willem Lourijsz. in het openbaar aan Johannes Joos Sandersz. (als de meestbiedende) een weide en zaailand.
  • Eintrag Ab 30. September 1694: schoorsteenbelasting.Quelle 1
    Op 30 september 1694 wordt een ‘cohier’ opgemaakt van personen binnen de stad Westkapelle die schoorsteengeld (van ‘aardsteden ende rooggaten’) verscguldig zijn. Onder hen zijn Frans Verbeke, Willem en Abraham Verheeke, Pieter den Hollandert (getrouwd met Marija Verheeke, zuster van Willem en Abraham) en de weduwe van Pieter Klincke (dit is Tanneke Willemsdr.). Allen hebben huizen met twee schouwen of haardsteden.
  • Eintrag Ab 20. August 1695.Quelle 1
    Op 20 augustus 1695 compareert Janneke Arenoutsdr., weduwe van Frans Verbeke, voor de secretaris van Westkapelle. Zij benoemt per testament haar zoon Arenout Verheeke tot enig en universeel erfgenaam waarbij hij de verdere kinderen en hun nakomelingen hun legitieme portie niet zal onthouden.
  • Eintrag von 31. Oktober 1695 bis 1710: Anna Verbeecke en Johannes Joos maken een testament, Joos is weduwnaar in 1710.Quelle 1
    Op 31 oktober 1695 compareren Johannis Joos Sandersz. en Anna Verbeken, wettige man en vrouw, voor de secretaris van Westkapelle en maken hun testament. De eerststervende zal van de langstlevende het huis en erf erven met de schuren, stallen en toebehoren met daarnaast de schuur met het erf waar het huisje van Pieternelke Rijcke heeft gestaan, inclusief alle huisraad. Zijn broer Davit Sanderse alsmede Adriaen Damme, secretaris van
    Westkapelle, worden tot voogd over zijn voorkinderen benoemd. Anna Verbeke benoemt haar broer Willem Verheeke tot voogd over haar kinderen alsmede de secretaris Damme. Wanneer Willem Verheeke komt te sterven, wordt haar broer Arenout Verheeke voogd.

    Op 10 april 1710 compareert Johannis Joos Sandersz. voor de secretaris van Westkapelle. Er wordt verwezen naar het testament van hem en zijn overleden vrouw Anna Verbeke van 31 oktober 1695 en naar een codicillare dispositie, gepasseerd op 4 april 1705. Hij ‘wil en begeert’ dat zijn dochter Johanna ‘bij forma van prelegaat’ (= bij voorrang) na zijn overlijden o.a. het beste bed toekomt met hoofdkussen, de twee beste hoofdkussens en de twee beste dekens.
  • Eintrag Ab 1707: erfenis vam Janneke P. klinche, (verwantschap nader uitgelegd in Ons Voorgesacht juni 2021).Quelle 1
    Op 4 februari 1707 compareren voor de keurschepenen (= schepenen die criminele zaken berechten) van Westkapelle buiten en Poppekerke alle erfgenamen pro parto voor de weder-helft in de nagelaten goederen van Willem Leunisz. Jongepier met betrekking tot Janneken Pietersdr. Klincke, in haar leven huisvrouw van genoemde Willem Leunisz. Jongepier.
    Het zijn Adriaan Pietersz. Schijve, getrouwd met Catelintje Verhulst, wonend in Boudewijnskerke, voor ¼ deel en Janneken Pietersdr., nicht van Willem Leunisz. Jongepier (en dochter van Pieter Leunisz. Jongepier), voor ¼ deel, samen ‘over deene helft’. Daarnaast verschijnen Louweris Adriaansz., schepen van Oostkapelle, voor 1/6 uit ¼ (= 1/24), Johannis Jan Gillisse Leijnse, wonend in Oostkapelle, voor 1/6 van ¼ (= 1/24), de twee kinderen van Jacob Boudensz. voor 1/6 van ¼ (= 1/24), Jan en Isaack Klincke, wonend in Domburg, voor 1/3 van ¼ (= 1/12), Willem en Arenout Verheeke, wonend in Westkapelle, voor hun zelf en ‘de rato’ borg staand voor Louweris Daneelsz., getrouwd met Catelintje Jacobsdr., dochter van Maddaleena Verheeke, idem voor Jacob Bal, getrouwd met Janneke Verheeke, en de kinderen van Abraham Verheeke, samen voor ½ van ¼ (= 1/8), en Jan Ingelse, getrouwd met Josintje Krops, wonende in Boudewijnskerke, mede voor Leendert Boene Wisse, getrouwd met Louwerintje Krops, ook voor 1/2 van ¼ (=1/8).
    Bij de later genoteerde, inbegrepen verkoop op 18 januari 1707 van een stuk zaailand wordt het deel voor de twee kinderen van Jacob Boudensz. gesteld op 1/3 uit ¼ (= 1/12) en niet, zoals eerder, 1/6 van ¼ (= 1/24)! Dan klopt het totaal: uitkomend op 12/24 ofwel de (andere) helft van de erfenis
  • Eintrag Ab 1708: zoektocht naar verwantschap met de fam Klincke en Krop.Quelle 1
    Op 20 februari 1708 compareert op verzoek van Willem en Arenout Verheeke alsmede op verzoek van Josintje Krop, weduwe van Jan Ingelse, wonende tot Boudewijnskerke, Johanniss Jansz. Marander, oud 71 à 72 jaar, wonende binnen Westkapelle, voor de schout van Westkapelle. Deze verklaart dat hij op 14 of 15-jarige leeftijd heeft gewrieven bij Willem Verheeke, vader van Willem en Arenout. Toentertijd kwam daar ook Jan Krop die een ‘eigen’ neef was van Willem Verheeke, en Catelintje Jansdr. van Onckel, die getrouwd is geweest met Pieter Klincke, en de ‘eigen’ nicht was van Willem Verheeke alsook van Jan Krop (in de kantlijn staat bijgeschreven dat Jan Krop ook de ‘eigen’ man was van Catelintje van Onckel).
    Ook getuigt Tanneken Stevensdr. Annodt, huisvrouw van burgemeester Cornelis Jan Leunisz. op verzoek van Josintje Krop (haar moeder) dat Josintje haar vertelde dat, voor zij in Boudewijnskerke ging wonen, zij binnen Westkapelle nog vrienden had en dat hun namen Klincke en Verheeken waren. Vervolgens is Tanneken met Josintje naar het huis van Arenout Verheeke gegaan waar mede ontboden waren Janneken Pietersdr. Klincke, dochter van de genoemde Pieter Klincke, die was getrouwd met Willem Leunisz. Jongepier, en Carelintje Jansdr. van Onckel. Zij bevestigden dat zij familie waren maar niet precies wisten hoe het nu zat.
  • Eintrag Ab 8. Dezember 1708: inzake hun broer Willem Vereecke.Quelle 1
    Op 8-12-1708 compareren Jan Theunesz., getrouwd met Janneken Verheeke, en Pieter Pietersz. Hollander, getrouwd met Marija Verheeke, beiden wonend in Westkapelle, ieder voor 1/3 deel, en de diakenen van Westkapelle inzake (broer) Willem Willemsz. Verheeke die ‘van de arme middelen van de stad Westkapelle wordt gealimenteert’ voor het resterende 1/3 deel, allen kinderen en erfgenamen van Willem Verheeke. Zij hebben op 21 november 1708 aan Jan Cornelisz. Dane 1 gemet en 82 roeden zaailand verkocht.
  • Glaube: Ab 27. April 1681 Nederduits-gereformeerd.Quelle 1
    Anna doet op 27-4-1681 belijdenis
  • Sie ist verstorben vor 10. April 1710.Quelle 1
  • Ein Kind von Frans Verbeecke und Janneken Aernouts Coets
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 11. Dezember 2021.

Familie von Anna Frans Verbeecke

Sie ist verheiratet mit Johannes Joos Sandersz..

Sie haben in der Kirche geheiratet vor 31. Oktober 1695 in Westkapelle.Quelle 1

(voor 31 oktober 1695; testament van hun beiden als echtpaar)

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Anna Frans Verbeecke?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Anna Frans Verbeecke

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Anna Frans Verbeecke

Frans Verbeecke
± 1633-< 1695

Anna Frans Verbeecke
± 1650-< 1710

< 1695

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. Ons Voorgeslacht juni 2021, IR.ing Hans.P.Noppen

Über den Familiennamen Verbeecke

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Verbeecke.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Verbeecke.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Verbeecke (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Kroon en Telleman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ineke Kroon, "Familienstammbaum Kroon en Telleman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I22096.php : abgerufen 9. Juni 2024), "Anna Frans Verbeecke (± 1650-< 1710)".