Arbre généalogique Kim de Wildt » Wilhelmus Suijkerbuijk (1896-1964)

Données personnelles Wilhelmus Suijkerbuijk 


Famille de Wilhelmus Suijkerbuijk

(1) Il est marié avec Anna Cornelia Bouwens.

Ils se sont mariés le 16 août 1924, il avait 27 ans.


Enfant(s):

  1. (Ne pas publique)
  2. (Ne pas publique)
  3. (Ne pas publique)
  4. (Ne pas publique)


(2) Il est marié avec Maria Wagenmakers.

Ils se sont mariés le 7 mai 1923, il avait 26 ans.


Notes par Wilhelmus Suijkerbuijk

Wilhelmus.Suijkerbuijk, die geboren was in Hoeven in een klein huisje aan de Koedijk, was een van de 12 kinderen uit een groot gezin. Hij was de derde zoon, maar na hem kwamen er nog maar zes broertjes en drie zussen bij. De meeste broers van hem begonnen hun loopbaan bij de boer, omdat ze aan de rand van de polder geboren waren. Hij zal ook wel eens bij mijn Moeder thuis zijn geweest, om wat te spelen met mijn oompjes, want bij mijn opa waren er ook maar 16 kinderen in alle leeftijden en zij woonden maar enkele honderden meters van elkaar vandaan. Mijn Moeder heeft mij, nadat ik verkering kreeg met mijn tegenwoordige vrouw, heel wat over die familie verteld. Willem kreeg verkering met een Oudgastelse schone en trouwde met haar. Hierover is maar zeer weinig bekend, omdat de kinderen uit zijn 2e huwelijk daarvan geen gegevens aan mij hebben verstrekt en er ook nooit over gesproken werd. Ik zal mettertijd in de streekarchieven nog eens neuzen, en proberen een tipje van de sluier op te lichten en zal dan niet nalaten hierover meer te vertellen. Wel heb ik van kinderen van Toontje Wagemakers, die een broer was van zijn eerste vrouw, vernomen dat zij na negen maanden huwelijk een kind van hem verwachtte. Zij en ook het kindje overleefden de bevalling niet en overleden in het kraambed. Mogelijk, dat Willem daardoor zo,n moeielijk mens is geworden. Cornelia Bouwens, die dus eigenlijk zijn tweede vrouw was en de moeder van zijn kinderen, door de neven en nichten tante Kee genoemd, was echt een heel goed en lief mens. Ik heb hun beiden wel gekend, maar alleen maar oppervlakkig. Ik ben er wel eens met mijn toekomstige vrouw aan huis geweest, maar nooit verder dan in hun winkeltje in Kruisland om er wat boodschappen te doen. Ook ben ik eigenlijk nooit of zelden in contakt geweest met die neven en nichtjes. Willem heb ik meermalen ontmoet bij mijn schoonouders aan huis. Hij probeerde altijd wel wel wat aan zijn schoonzus Marie te verkopen(aan te smeren), ook al had zij geen geld hier voor. Weigeren durfde zij niet goed, want dan liep hij vloekend en tierend de deur uit. Hij probeerde altijd zo,n beetje zijn broer Jan op te stoken tegen zijn vrouw.
Het ergste was dan, dat Jan zijn broer dikwijls geloofde. Thuis was hij voor zijn vrouw en kinderen ook vast geen lievertje. Maar de kinderen trokken toch steeds de partij van hun moeder. Zij gaf stiekem haar kinderen achter haar rug alles wat van Willem zeker niet mocht. Hij was de gierigheid zelve. Je kunt je karakter niet veranderen en hij probeerde dat zeker niet. Tante Kee Bouwens, zo mijn vrouw haar altijd noemde, bracht hem wat meer geluk, dan zijn eerste vrouw. Hij woonde met haar tot +/-1930 in het dorpje Oudgastel, waar de dochters Rietje en Luus geboren zijn. Of hij in oudgastel al een winkel had, is mij niet bekend. Hij was verkoper op de baan, zo genoemd, en verkocht allerlei goederen bij zijn klanten aan huis. Hij verhuisde naar Kruisland, dat wat korter naar Steenbergen was gelegen, waar Kee geboren was. Daar in Kruisland hadden zij een winkeltje, ik dacht dat het in de Molenstraat was. Zijn vrouw Kee deed de winkel en het huishouden, dat inmiddels was uitgebreid met twee zonen en nog een dochter, die zo ik zie op de zelfde dag jarig is dan ik, op 13 Juni. Alleen is zij zo,n 7 jaar jonger dan mijn persoontje. In die winkel werd zowat van alles verkocht. Willem deed de buitendienst, de baan, waar hij in hoofdzaak kleding en textiel aan de man probeerde te brengen. Zo probeerden zij samen de kost te verdienen voor hun gezin. Zij hadden vijf kinderen, wat toch al een heel gezin was. Onder de oorlog heeft hij heel wat in het ZWART kunnen verhandelen, wat hem zeker geen windeieren heeft opgeleverd. Voor de oorlog kwam hij met de transportfiets, met een mand op het stuur en tassen van achter. Een paard en wagen heeft hij voor zover ik weet nooit gehad, zoals zijn broer Toon, die op de Beek woonde en ook in textiel handelde. Na de oorlog reed hij in een kleine stationwagen of bestelbusje. Zo kan ik mij hem het best herinneren. In 1953, op het zilveren huwelijksfeest van mijn schoonouders was hij ook aanwezig. Daar kon hij gratis eten en vooral drinken, want van die kleintjes kreeg hij n ooit genoeg, vooral als het voor niets gaat. Tate Kee, die van darmkanker was geopereerd en daardoor noodgedwongen ook nog stomapatient werd, heeft heel wat met hem te stellen gehad. Zij is ook niet zo heel oud geworden. Zij overleed op 59 jarige leeftijd. Hij Willem probeerde nog wat van het leven te genieten. Hij zocht en vond zelfs nog een derde vrouw. Zij was afkomstig uit Limburg. De plaats weet ik niet meer. Ik dacht zo uit de buurt van Weert. Zij was een weduwe met een nog thuis wonende dochter van 19 jaar. Willem beloofde haar GOUDENBERGEN. Van die goudenbergen kwam natuurlijk niets terecht. Het tegendeel zelfs.
Wanneer de dochter bv een eierkoek of beschuit belegde met wat veel boter en ook nog goed wat hagelslag daarop, viel hij daarover behoorlijk uit. Wat minder boter en wat suiker i p v die dure hagelslag was ook wel goed genoeg. Het was gewoon maar geldverkwisten. Daar bleef hij dan de gehele dag over nazeuren. Dit was maar een van de vele manieren waarop hij zijn zuinigheid en gierigheid tentoon spreidde. Het is natuurlijk geen wonder, dat er iets stond te gebeuren. Op een dag kwam hij thuis en de vogel was gevlogen. De dochter was al eerder vertrokken. Met de weduwe was hij toch getrouwd. Niet alleen dat, maar zij had heel wat van de spulletjes, huisraad, meegenomen. Daar zat hij dan weer alleen. Hij is haar dikwijls gaan vragen om terug te komen. Misschien wel op zijn blote knieen gesmeekt. Zij was niet over te halen. Hij is meermalen bij haar geweest, want zij waren toch met elkaar getrouwd. Toch kwam zij nooit meer naar Kruisland terug. De rest van zijn leven, dacht ik dat hij bij een van zijn dochters in Roosendaal doorbracht. Na een kort ziekbed overleed hij uiteindelijk in het franciscus ziekenhuis te Roosendaal op 67 jarige leeftijd, 9 jaar na zijn vrouw Cornelia. Hij is in Breda gecremeerd.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Wilhelmus Suijkerbuijk?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Wilhelmus Suijkerbuijk

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Wilhelmus Suijkerbuijk


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les données affichées n'ont aucune source.

    Événements historiques

    • La température le 14 décembre 1896 était d'environ 2,7 °C. La pression atmosphérique était de 74 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 87%. Source: KNMI
    • Du 9 mai 1894 au 27 juillet 1897 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Roëll avec comme premier ministre Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal).
    • En l'an 1896: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 5,1 millions d'habitants.
      • 15 janvier » au Siam, les Anglais et les Français signent un accord sur leurs influences respectives dans le Sud-Est asiatique. La France confirme l'indépendance du Siam et se voit reconnaître un protectorat sur le Laos.
      • 1 mars » bataille d'Adoua, dans le nord de l'Éthiopie, au cours de laquelle les Éthiopiens battent les Italiens, ce qui conduit Rome à rechercher la paix.
      • 17 mars » la cathédrale Notre-Dame de Grâce de Cambrai, dans le Nord de la France, est érigée en basilique mineure par le pape Léon XIII.
      • 6 avril » ouverture des premiers Jeux olympiques modernes.
      • 6 août » Madagascar devient colonie française.
      • 15 octobre » Joseph Gallieni fait fusiller les princes malgaches, dans la colonie de Madagascar et ses dépendances.
    • La température au 7 mai 1923 était entre 10,1 et 18,3 °C et était d'une moyenne de 13,6 °C. Il y avait 5,1 mm de précipitation. Il y avait 1,6 heures de soleil (11%). La force moyenne du vent était de 2 Bft (vent faible) et venait principalement du ouest-nord-ouest. Source: KNMI
    • Du 19 septembre 1922 au 4 août 1925 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck II avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • En l'an 1923: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 7,1 millions d'habitants.
      • 4 février » la conférence de Lausanne sur le Proche-Orient échoue provisoirement à la suite du rejet du plan proposé par la Turquie.
      • 24 mars » en Inde, rétablissement de l'impôt sur le sel.
      • 1 octobre » échec d'un coup d'État de la Reichswehr noire en Allemagne.
      • 13 octobre » le vote des pouvoirs étendus en Allemagne pour Gustav Stresemann.
      • 9 novembre » échec de la tentative de prise du pouvoir par la force en Bavière d'Adolf Hitler.
      • 11 novembre » le ministre de la Guerre André Maginot allume pour la première fois la flamme du souvenir qui symbolise la tombe du Soldat inconnu sous l'arc de triomphe de l'Étoile.
    • La température au 26 septembre 1964 était entre 7,7 et 18,6 °C et était d'une moyenne de 13,2 °C. Il y avait une précipitation de 5,2 mm pendant 5,1 heure(s). Il y avait 0.2 heures de soleil (2%). Il faisait partiellement nuageux ou couvert. La force moyenne du vent était de 2 Bft (vent faible) et venait principalement du est nordest. Source: KNMI
    • Du 24 juillet 1963 au 14 avril 1965 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Marijnen avec comme premier ministre Mr. V.G.M. Marijnen (KVP).
    • En l'an 1964: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 12,0 millions d'habitants.
      • 29 janvier » le Panama fait état, devant l'Organisation des États américains (OEA), d'une agression de la part des États-Unis.
      • 6 mars » Constantin II monte sur le trône de Grèce.
      • 21 juin » meurtres du Freedom Summer, visant trois membres du mouvement des droits civiques.
      • 10 juillet » |promulgation de la loi du 10 juillet 1964 qui redécoupe les départements français de la Seine et de la Seine-et-Oise et qui crée sept nouveaux départements: les Hauts-de-Seine, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, l'Essonne, le Val-d'Oise, les Yvelines et Paris, pour une entrée en vigueur au 1 janvier 1968.
      • 7 août » le Congrès des États-Unis adopte la résolution du golfe de Tonkin, permettant de prendre les mesures jugées nécessaires pour riposter à toute attaque nord-vietnamienne, ou prévenir celles-ci.
      • 24 octobre » indépendance de la Zambie.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Suijkerbuijk


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    René de Wildt, "Arbre généalogique Kim de Wildt", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kims-stamboom/I2553.php : consultée 26 mai 2024), "Wilhelmus Suijkerbuijk (1896-1964)".