Familienstammbaum Kim de Wildt » Wilhelmus Suijkerbuijk (1896-1964)

Persönliche Daten Wilhelmus Suijkerbuijk 


Familie von Wilhelmus Suijkerbuijk

(1) Er ist verheiratet mit Anna Cornelia Bouwens.

Sie haben geheiratet am 16. August 1924, er war 27 Jahre alt.


Kind(er):

  1. (Nicht öffentlich)
  2. (Nicht öffentlich)
  3. (Nicht öffentlich)
  4. (Nicht öffentlich)


(2) Er ist verheiratet mit Maria Wagenmakers.

Sie haben geheiratet am 7. Mai 1923, er war 26 Jahre alt.


Notizen bei Wilhelmus Suijkerbuijk

Wilhelmus.Suijkerbuijk, die geboren was in Hoeven in een klein huisje aan de Koedijk, was een van de 12 kinderen uit een groot gezin. Hij was de derde zoon, maar na hem kwamen er nog maar zes broertjes en drie zussen bij. De meeste broers van hem begonnen hun loopbaan bij de boer, omdat ze aan de rand van de polder geboren waren. Hij zal ook wel eens bij mijn Moeder thuis zijn geweest, om wat te spelen met mijn oompjes, want bij mijn opa waren er ook maar 16 kinderen in alle leeftijden en zij woonden maar enkele honderden meters van elkaar vandaan. Mijn Moeder heeft mij, nadat ik verkering kreeg met mijn tegenwoordige vrouw, heel wat over die familie verteld. Willem kreeg verkering met een Oudgastelse schone en trouwde met haar. Hierover is maar zeer weinig bekend, omdat de kinderen uit zijn 2e huwelijk daarvan geen gegevens aan mij hebben verstrekt en er ook nooit over gesproken werd. Ik zal mettertijd in de streekarchieven nog eens neuzen, en proberen een tipje van de sluier op te lichten en zal dan niet nalaten hierover meer te vertellen. Wel heb ik van kinderen van Toontje Wagemakers, die een broer was van zijn eerste vrouw, vernomen dat zij na negen maanden huwelijk een kind van hem verwachtte. Zij en ook het kindje overleefden de bevalling niet en overleden in het kraambed. Mogelijk, dat Willem daardoor zo,n moeielijk mens is geworden. Cornelia Bouwens, die dus eigenlijk zijn tweede vrouw was en de moeder van zijn kinderen, door de neven en nichten tante Kee genoemd, was echt een heel goed en lief mens. Ik heb hun beiden wel gekend, maar alleen maar oppervlakkig. Ik ben er wel eens met mijn toekomstige vrouw aan huis geweest, maar nooit verder dan in hun winkeltje in Kruisland om er wat boodschappen te doen. Ook ben ik eigenlijk nooit of zelden in contakt geweest met die neven en nichtjes. Willem heb ik meermalen ontmoet bij mijn schoonouders aan huis. Hij probeerde altijd wel wel wat aan zijn schoonzus Marie te verkopen(aan te smeren), ook al had zij geen geld hier voor. Weigeren durfde zij niet goed, want dan liep hij vloekend en tierend de deur uit. Hij probeerde altijd zo,n beetje zijn broer Jan op te stoken tegen zijn vrouw.
Het ergste was dan, dat Jan zijn broer dikwijls geloofde. Thuis was hij voor zijn vrouw en kinderen ook vast geen lievertje. Maar de kinderen trokken toch steeds de partij van hun moeder. Zij gaf stiekem haar kinderen achter haar rug alles wat van Willem zeker niet mocht. Hij was de gierigheid zelve. Je kunt je karakter niet veranderen en hij probeerde dat zeker niet. Tante Kee Bouwens, zo mijn vrouw haar altijd noemde, bracht hem wat meer geluk, dan zijn eerste vrouw. Hij woonde met haar tot +/-1930 in het dorpje Oudgastel, waar de dochters Rietje en Luus geboren zijn. Of hij in oudgastel al een winkel had, is mij niet bekend. Hij was verkoper op de baan, zo genoemd, en verkocht allerlei goederen bij zijn klanten aan huis. Hij verhuisde naar Kruisland, dat wat korter naar Steenbergen was gelegen, waar Kee geboren was. Daar in Kruisland hadden zij een winkeltje, ik dacht dat het in de Molenstraat was. Zijn vrouw Kee deed de winkel en het huishouden, dat inmiddels was uitgebreid met twee zonen en nog een dochter, die zo ik zie op de zelfde dag jarig is dan ik, op 13 Juni. Alleen is zij zo,n 7 jaar jonger dan mijn persoontje. In die winkel werd zowat van alles verkocht. Willem deed de buitendienst, de baan, waar hij in hoofdzaak kleding en textiel aan de man probeerde te brengen. Zo probeerden zij samen de kost te verdienen voor hun gezin. Zij hadden vijf kinderen, wat toch al een heel gezin was. Onder de oorlog heeft hij heel wat in het ZWART kunnen verhandelen, wat hem zeker geen windeieren heeft opgeleverd. Voor de oorlog kwam hij met de transportfiets, met een mand op het stuur en tassen van achter. Een paard en wagen heeft hij voor zover ik weet nooit gehad, zoals zijn broer Toon, die op de Beek woonde en ook in textiel handelde. Na de oorlog reed hij in een kleine stationwagen of bestelbusje. Zo kan ik mij hem het best herinneren. In 1953, op het zilveren huwelijksfeest van mijn schoonouders was hij ook aanwezig. Daar kon hij gratis eten en vooral drinken, want van die kleintjes kreeg hij n ooit genoeg, vooral als het voor niets gaat. Tate Kee, die van darmkanker was geopereerd en daardoor noodgedwongen ook nog stomapatient werd, heeft heel wat met hem te stellen gehad. Zij is ook niet zo heel oud geworden. Zij overleed op 59 jarige leeftijd. Hij Willem probeerde nog wat van het leven te genieten. Hij zocht en vond zelfs nog een derde vrouw. Zij was afkomstig uit Limburg. De plaats weet ik niet meer. Ik dacht zo uit de buurt van Weert. Zij was een weduwe met een nog thuis wonende dochter van 19 jaar. Willem beloofde haar GOUDENBERGEN. Van die goudenbergen kwam natuurlijk niets terecht. Het tegendeel zelfs.
Wanneer de dochter bv een eierkoek of beschuit belegde met wat veel boter en ook nog goed wat hagelslag daarop, viel hij daarover behoorlijk uit. Wat minder boter en wat suiker i p v die dure hagelslag was ook wel goed genoeg. Het was gewoon maar geldverkwisten. Daar bleef hij dan de gehele dag over nazeuren. Dit was maar een van de vele manieren waarop hij zijn zuinigheid en gierigheid tentoon spreidde. Het is natuurlijk geen wonder, dat er iets stond te gebeuren. Op een dag kwam hij thuis en de vogel was gevlogen. De dochter was al eerder vertrokken. Met de weduwe was hij toch getrouwd. Niet alleen dat, maar zij had heel wat van de spulletjes, huisraad, meegenomen. Daar zat hij dan weer alleen. Hij is haar dikwijls gaan vragen om terug te komen. Misschien wel op zijn blote knieen gesmeekt. Zij was niet over te halen. Hij is meermalen bij haar geweest, want zij waren toch met elkaar getrouwd. Toch kwam zij nooit meer naar Kruisland terug. De rest van zijn leven, dacht ik dat hij bij een van zijn dochters in Roosendaal doorbracht. Na een kort ziekbed overleed hij uiteindelijk in het franciscus ziekenhuis te Roosendaal op 67 jarige leeftijd, 9 jaar na zijn vrouw Cornelia. Hij is in Breda gecremeerd.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Wilhelmus Suijkerbuijk?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Wilhelmus Suijkerbuijk

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Wilhelmus Suijkerbuijk


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 14. Dezember 1896 war um die 2,7 °C. Der Luftdruck war 74 cm. Die relative Luftfeuchtigkeit war 87%. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1898 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 9. Mai 1894 bis 27. Juli 1897 regierte in den Niederlanden das Kabinett Roëll mit Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1896: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 5,1 Millionen Einwohner.
      • 15. Januar » Die erste Autovermietung wird in Paris gegründet.
      • 20. März » Die erste belegte öffentliche Filmaufführung Österreichs findet in der Wiener Lehr- und Versuchsanstalt für Photographie und Reproduktionsverfahren durch die Brüder Lumière statt.
      • 21. März » Die Uraufführung der Oper Das Heimchen am Herd von Karl Goldmark erfolgt an der Hofoper in Wien.
      • 6. August » Das französische Protektorat Madagaskar wird zur Kolonie umgewandelt.
      • 18. August » Der erste motorgetriebene Lastkraftwagen wird bei der Daimler-Motoren-Gesellschaft in Cannstatt vorgestellt.
      • 28. September » Die vier Brüder Pathé gründen in Paris ein Unternehmen zum Verkauf phonographischer Geräte. Es entwickelt sich zu einem bedeutenden Film- und Plattenproduzenten.
    • Die Temperatur am 7. Mai 1923 lag zwischen 9,8 °C und 17,7 °C und war durchschnittlich 13,4 °C. Es gab 5,1 mm Niederschlag. Es gab 1,6 Stunden Sonnenschein (11%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus West-Nord-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 19. September 1922 bis 4. August 1925 regierte in den Niederlanden das Kabinett Ruys de Beerenbrouck II mit Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1923: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 7,1 Millionen Einwohner.
      • 11. Januar » Ausgehend vom bereits 1921 besetzten Düsseldorfer und Duisburger Raum beginnen französische und belgische Truppen mit der Besetzung des Ruhrgebiets zur Sicherung der im Versailler Vertrag festgelegten Reparationszahlungen.
      • 2. August » Nach dem Tod von Warren G. Harding wird Calvin Coolidge als 30.Präsident der Vereinigten Staaten vereidigt.
      • 3. August » Calvin Coolidge wird als 30. Präsident der USA in sein Amt eingeführt.
      • 25. August » Reichspräsident Friedrich Ebert (SPD) verhängt ein Verbot des privaten Goldbesitzes.
      • 29. Oktober » Mustafa Kemal Atatürk ruft die Republik Türkei aus und verlegt deren Hauptstadt nach Ankara.
      • 2. Dezember » Die uruguayische Fußballnationalmannschaft gewinnt die Copa América zum vierten Mal mit einem 2:0-Sieg im letzten Spiel gegen die Argentinier.
    • Die Temperatur am 26. September 1964 lag zwischen 7,7 °C und 18,6 °C und war durchschnittlich 13,2 °C. Es gab 5,2 mm Niederschlag während der letzten 5,1 Stunden. Es gab 0.2 Stunden Sonnenschein (2%). Es war Halb- bis Schwerbewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Ost-Nordost. Quelle: KNMI
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) war von 4. September 1948 bis 30. April 1980 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 24. Juli 1963 bis 14. April 1965 regierte in den Niederlanden das Kabinett Marijnen mit Mr. V.G.M. Marijnen (KVP) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1964: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 12,0 Millionen Einwohner.
      • 4. Januar » Papst Paul VI. besucht als erster Papst Israel. Die Reise dauert bis zum 6. Januar.
      • 30. Januar » Die US-Raumsonde Ranger 6 startet mit hochauflösenden Kameras an Bord auf dem Weg zum Mond, wo sie drei Tage später ankommen wird.
      • 10. Februar » Der Irak unter Abd as-Salam Arif schließt einen Waffenstillstand mit der Kurdischen Demokratischen Partei (KDP) unter Molla Barzani, der die nationalen Rechte der Kurden in Süd-Kurdistan anerkennt.
      • 23. März » In Genf tritt die von der Generalversammlung der Vereinten Nationen einberufene erste Welthandelskonferenz zusammen, aus der noch im Dezember als feste Einrichtung die UNCTAD hervorgeht.
      • 27. Juli » Die Deutsche Bundesbank gibt die ersten Banknoten im Wert von 1000 Deutsche Mark, den höchsten von ihr emittierten Nennwert, aus. Abgebildet sind auf den Geldscheinen ein Männerporträt von Lucas Cranach dem Älteren und der Limburger Dom.
      • 29. August » In den Kinos der Vereinigten Staaten startet der von Walt Disney produzierte Film Mary Poppins, zwei Tage nach seiner Erstaufführung in Los Angeles.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Suijkerbuijk

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Suijkerbuijk.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Suijkerbuijk.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Suijkerbuijk (unter)sucht.

    Die Familienstammbaum Kim de Wildt-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    René de Wildt, "Familienstammbaum Kim de Wildt", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kims-stamboom/I2553.php : abgerufen 11. Mai 2024), "Wilhelmus Suijkerbuijk (1896-1964)".