Familiehistorie van Nieuwpoort

Photo de Jan van Nieuwpoort
La publication Familiehistorie van Nieuwpoort a été préparée par (contacter l'auteur) et se compose de personnes 562. A cause de intimité, les personnes 17 ne sont pas rendues visibles. On peut trouver plus d'informations sur la publication (comme nombre et étalement d'événements généalogiques) à la page sous statistiques. Vous trouverez la liste des sources utilisés à la page sources. Cette publication a été mise à jour le mercredi, mai 10, 2023.


Familiehistorie van Nieuwpoort

De tot nu toe oudst gevonden stamvader is Hendrik van Nieuwpoort hij is geboren rond 1650 te Vianen. Volgens de gegevens heeft Hendrik en zijn vrouw, naam helaas nog niet gevonden, een zoon gekregen namelijk Pieter Hendrikszoon van Nieuwpoort.

Schrijfwijze familienaam

De schrijfwijze van de familienaam van Nieuwpoort komt in de archieven in diverse variaties voor zoals van Niepoort, van Niewpoort, van Nieuwepoort en van Nupoort.
De reden hiervoor is dat niet iedereen in die tijd de kunst van het lezen en schrijven heeft geleerd. De ambtenaar van de burgerlijke stand registreerde de naam dus aan de hand van de fonetische klank.