Familiehistorie van Nieuwpoort

Foto van Jan van Nieuwpoort
De publicatie Familiehistorie van Nieuwpoort is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 562 personen. Vanwege privacy zijn 17 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 10 mei 2023.


Familiehistorie van Nieuwpoort

De tot nu toe oudst gevonden stamvader is Hendrik van Nieuwpoort hij is geboren rond 1650 te Vianen. Volgens de gegevens heeft Hendrik en zijn vrouw, naam helaas nog niet gevonden, een zoon gekregen namelijk Pieter Hendrikszoon van Nieuwpoort.

Schrijfwijze familienaam

De schrijfwijze van de familienaam van Nieuwpoort komt in de archieven in diverse variaties voor zoals van Niepoort, van Niewpoort, van Nieuwepoort en van Nupoort.
De reden hiervoor is dat niet iedereen in die tijd de kunst van het lezen en schrijven heeft geleerd. De ambtenaar van de burgerlijke stand registreerde de naam dus aan de hand van de fonetische klank.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!