De temperatuur op 20 september 1925 lag tussen 11,9 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
30 mei » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalbond ("Federación Ecuatoriana de Fútbol").
25 juli » Opening van het Estadio Heliodoro Rodríguez López in Santa Cruz de Tenerife, Spanje.
10 augustus » Stormramp van 1925, een noodweer met zeer zware windstoten en meerdere tornado's richt veel schade aan. Vooral Borculo wordt zwaar getroffen.
20 september » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Independiente Foot-Ball Club.
25 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-2 gelijk te spelen tegen naaste belager Brazilië.
Trouwdag 23 december 1950
De temperatuur op 23 december 1950 lag tussen -4,4 °C en -0,1 °C en was gemiddeld -1,8 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
7 februari » Wijziging van de naam van het Apostolisch vicariaat Batavia in Indonesië in Apostolisch Vicariaat Djakarta.
21 maart » Oprichting van de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków.
9 mei » De Franse minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman, geïnspireerd door een voorstel van de ambtenaar Jean Monnet, houdt een opgemerkt pleidooi voor een supranationale Europese organisatie. Hieruit groeit later de Europese Unie.
26 oktober » Onder de vlag van de VN vertrekt een Nederlands detachement vrijwilligers naar het Koreaanse front.
26 november » Chinese troepen trekken Noord-Korea binnen en openen een tegenaanval in de Korea-oorlog.
Dag van overlijden 28 maart 2009
De temperatuur op 28 maart 2009 lag tussen 4,5 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 8,8 mm neerslag gedurende 8,8 uur. Er was 3,3 uur zonneschijn (26%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
12 juni » Oprichting van de Australische voetbalclub Melbourne City FC.
19 juni » De Eftelingattractie Pegasus wordt gesloten om vervolgens afgebroken te worden.
23 juli » Twee werken van Mozart worden door de Stichting Mozarteum Salzburg ontdekt.
21 oktober » Vanwege waterschaarste in Venezuela roept president Hugo Chávez zijn landgenoten op niet langer dan drie minuten onder de douche te staan en te zingen.
20 november » President Hugo Chávez van Venezuela kondigt aan dat zijn land geheime toegangswegen en drugslaboratoria uit buurland Colombia gaat vernietigen.
3 december » Een bomaanslag in een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu kost het leven aan drie ministers van de overgangsregering en zeker vijftien anderen. Ook een cameraman van de in Dubai gevestigde zender al-Arabiya sterft.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I5659.php : benaderd 2 mei 2025), "Dirkie Cecilia Dreyer b5c1d3e9f7g7h3 (1925-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.