De temperatuur op 4 december 1905 lag tussen -1.8 °C en -0.6 °C en was gemiddeld -1.4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
24 februari » In Zwitserland wordt de Simplontunnel voltooid.
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
30 juni » Albert Einstein stuurt het artikel "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" in, waarin hij de speciale relativiteitstheorie introduceert. Het wordt op 26 september gepubliceerd.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
Trouwdag 29 mei 1928
De temperatuur op 29 mei 1928 lag tussen 10,5 °C en 25,3 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 6,4 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
12 juni » Sanatorium Zonnestraal in Hilversum wordt geopend.
25 juni » Oprichting van de Kroatische voetbalclub NK Inter Zaprešić onder de naam NK Sava.
5 augustus » De eerste marathon van Amsterdam wordt gelopen als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 1928.
19 september » Steamboat Willie van Walt Disney, de eerste tekenfilm met geluid, wordt vertoond met daarin voor het eerst Mickey Mouse.
1 november » In Bergamo wordt het Stadio Atleti Azzurri d'Italia officieel geopend.
1 december » In Utrecht wordt het spoorwegmuseum geopend
Dag van overlijden 26 mei 1981
De temperatuur op 26 mei 1981 lag tussen 7,1 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 7,8 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 april » Bij de terugkeer op het hoogste niveau, het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden, verliest de Nederlandse ploeg met 10-1 van de Sovjet-Unie.
3 augustus » John McEnroe lost de Zweed Björn Borg voor de vierde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals. De Amerikaan houdt ditmaal 58 weken stand.
14 oktober » Het Nederlands voetbalelftal houdt de hoop op de deelname aan het WK voetbal 1982 levend door België in Rotterdam met 3-0 te verslaan. Ruud Geels (20ste) en Frans Thijssen (14de) spelen hun laatste interland voor Oranje.
8 november » In België zijn er provincieraadsverkiezingen.
22 november » Het voetbalduel tussen FC Den Haag en FC Utrecht wordt zes minuten voor rust gestaakt door scheidsrechter Bep Thomas na het afgaan van een vuurwerkbom.
25 november » Een groep van circa honderd huurlingen probeert de regering van president France-Albert René omver te werpen. Als de actie mislukt, kapen 44 huurlingen een toestel van Air India met 79 mensen aan boord.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I5682.php : benaderd 2 mei 2025), "Susanna Catherina Magdalena Dreyer b5c1d3e9f7g12 (1905-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.