De weg naar Karel de Grote

Foto van Elisabeth van Breda

De publicatie De weg naar Karel de Grote is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 959 personen. Vanwege privacy zijn 97 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Genealogie is voor mij gewoon hobbyisme (dus met kans op fouten of afwijkingen van enkele jaren), verhalen en gegevens betreffende mijn achtergrond heeft mij altijd geboeid. Ik stuitte op MyHeritage, een simpel programma om mee te beginnen. Ik ging aan het werk, met niet eens het doel om iemand als Karel de Grote te bereiken, maar gewoon om te zien welke leuke namen, streken of landen ik tegen zou komen. Maar vooral benieuwd of ik iets Iers of Schots tegen zou komen vanwege mijn rode haar. Tot op heden niets van dat Schotse tegengekomen maar wel uiteenlopende interessante en minder interessante zaken. Afgezien van een grote immigratiehoos uit Frankrijk richting Leiden door familie van moeders kant is de rest van mijn familie redelijk standvastig in hun woonplaatskeuze geweest en gebleven. Toch bracht ook dit me tot namen en plaatsen die ik niet verwacht had. 

Ik heb de weg bereikt naar Karel de Grote, op dit moemnt via 3 verschillende takken, dat was een flinke reis van 40 generaties. Ook Willem de Veroveraar zit in mijn bloed. Ik heb bij lange na nog niet alles uitgezocht en.ben dus nog lang niet uitgereisd naar nazaten dichter in de buurt! Of verder weg.

Neanderthaler, here I come ;-)

Dagtekening, 25-1-2016 (Op regelmatige basis ververs, controleer, corrigeer en voeg ik data toe.).

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!