De temperatuur op 7 juli 1929 lag tussen 9,6 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 2,3 mm neerslag. Er was 4,1 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 februari » In Chicago worden zeven mannen door een rivaliserende bende doodgeschoten tijdens het Valentijnsdag Bloedbad.
11 april » De Statendam III van Holland-Amerika Lijn verlaat Rotterdam voor haar eerste reis naar New York.
18 april » Het Paleis voor Volksvlijt in Amsterdam wordt door een grote brand verwoest.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging en latere profvoetbalclub Achilles '29.
23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
30 september » Eerste bemande vlucht met een raketvliegtuig; aan boord is Fritz von Opel.
Trouwdag 16 augustus 1949
De temperatuur op 16 augustus 1949 lag tussen 11,1 °C en 24,0 °C en was gemiddeld 16,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
2 maart » Kapitein James Gallagher voltooide de eerste non-stop vlucht rond de aarde.
31 maart » Newfoundland wordt deel van Canada.
5 mei » Tien Europese landen stellen de Raad van Europa in, de eerste stap op weg naar een verenigd Europa.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
8 september » Geallieerde legers verlaten Berlijn definitief.
15 december » West-Duitsland wordt deelnemer van het Marshallplan.
Dag van overlijden 11 april 2000
De temperatuur op 11 april 2000 lag tussen -2.4 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
1 januari » De gevreesde mondiale computerstoring als gevolg van de millenniumbug blijft uit.
27 januari » Nederlandse poëzielezers kiezen Gerrit Komrij tot de eerste Dichter des Vaderlands.
17 maart » Oprichtster Nina Brink brengt het Internet-bedrijf World Online naar de beurs.
24 mei » Real Madrid CF wint de Champions League. In de finale in Parijs is de Spaanse voetbalclub met 3-0 te sterk voor het eveneens Spaanse Valencia.
28 juni » Na zeven maanden getouwtrek keert het zesjarige bootvluchtelingetje Elián González met zijn vader terug naar Cuba.
24 augustus » Bisschopswijding van Johannes te Maarssen, Nederlands bisschop van Kundiawa in Papoea-Nieuw-Guinea.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerri Wiggins, "Wiggins-Mergenthaler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wiggins-mergenthaler-family-tree/P85.php : benaderd 13 mei 2025), "Gloria Caroline Wiggins (1929-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.