genealogieonline

Voorouders Valk-Segers en Jol-Vrolijk

Foto van K. Valk

De publicatie Voorouders Valk-Segers en Jol-Vrolijk is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 238 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 2 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Deze publicatie bevat een genealogisch overzicht van de voorouders (kwartierstaat) van Cornelis Valk (1894-1979) en Josina Segers (1896-1968), gehuwd te Lisse in 1923, alsook van Cornelis Jol (1890-1966) en Petronella Vrolijk (1887-1962), gehuwd te Den Haag in 1915.

De voorouders van het echtpaar Valk-Segers zijn voor het grootste deel afkomstig uit dorpen in het oostelijk deel van de provincie Zuid-Holland (met name de regio's Rijnland, Krimpenerwaard en Alblasserwaard) en het westelijk deel van de provincie Utrecht. Een kleiner gedeelte van de voorouders is afkomstig uit de steden Amsterdam en Leiden.

De voorouders van het echtpaar Jol-Vrolijk zijn voor het overgrote deel afkomstig uit het dorp Scheveningen bij Den Haag.

Toelichting bronnen: De afkorting BS staat voor Burgerlijke stand (1811/1812 en later). De afkorting DTB staat voor Doop-, Trouw- en Begraafboeken (tot 1811/1812). Wanneer dit niet nader is gespecificeerd betreft dit voor doop- en trouwinschrijvingen de registers van Nederduits Gereformeerde gemeenten (vanaf 1816 genoemd de Nederlandse Hervormde Kerk).


Index op familienamen

Terug naar de voorpagina

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!