genealogieonline

Voorouders Valk-Segers

Foto van K. Valk

De publicatie Voorouders Valk-Segers is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 138 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


De publicatie bevat een beknopt genealogisch overzicht van de voorouders van Cornelis Valk (1894-1979) en Josina Segers (1896-1968), gehuwd te Lisse in 1923. De vooroudergegevens zijn uitgewerkt tot en met de zesde generatie (geboortejaar tussen 1738 en 1787); van de zevende generatie zijn in de meeste gevallen alleen de namen vermeld (de eerste generatie is geteld vanaf de kinderen van het genoemde echtpaar). Voor de familienaam Valk zijn ook eerdere voorouders in deze publicatie opgenomen.

De meeste voorouders zijn afkomstig uit dorpen in het oostelijk deel van de provincie Zuid-Holland (met name de regio's Rijnland, Krimpenerwaard en Alblasserwaard) en het westelijk deel van de provincie Utrecht. Een kleiner gedeelte van de voorouders is afkomstig uit de steden Amsterdam en Leiden.

Toelichting bronnen: De afkorting BS staat voor Burgerlijke stand (1811/1812 en later). De afkorting DTB staat voor Doop-, Trouw- en Begraafboeken (tot 1811/1812). Wanneer dit niet nader is gespecificeerd betreft dit voor doop- en trouwinschrijvingen de registers van Nederduits Gereformeerde gemeenten (vanaf 1816 genoemd de Nederlandse Hervormde Kerk).


Index op familienamen
Vandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!