De temperatuur op 19 juni 1914 lag tussen 8,7 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 13,3 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
28 juli » De Eerste Wereldoorlog, ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog genoemd, breekt uit.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
Trouwdag 1 juni 1939
De temperatuur op 1 juni 1939 lag tussen 11,9 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
26 januari » Troepen van Francisco Franco nemen Barcelona in tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
27 augustus » Het Slowaaks voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. In Bratislava wordt Duitsland met 2-0 verslagen.
3 september » Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verklaren de oorlog aan nazi-Duitsland.
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.
Dag van overlijden 5 november 1988
De temperatuur op 5 november 1988 lag tussen -3.6 °C en 6,5 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (71%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
4 april » Het derde Nederlandse televisienet wordt in gebruik genomen.
14 april » Einde van de Russische bezetting van Afghanistan.
1 juni » Het Nederlands voetbalelftal sluit in Amsterdam de voorbereidingen op het EK voetbal 1988 af met een 2-0-overwinning op Roemenië.
20 juli » Martin Scorseses film The Last Temptation of Christ wordt uitgebracht en zorgt over de gehele wereld voor protesten van fundamentalistische christenen.
7 september » Pedro van Raamsdonk is de eerste bokser die binnen elf partijen gebokst te hebben, Europees kampioen (halfzwaargewicht) wordt.
24 november » De foto’s van de verstandelijke gehandicapte Jolanda Venema, naakt met een Zweedse band om haar middel, schokken heel Nederland. De zaak-Venema brengt een debat op gang over de kwaliteit van de gehandicaptenzorg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Björn Vielhaber, "Vielhaber Web Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/vielhaber-web-tree/I500002.php : benaderd 12 mei 2025), "Johanna Sophia Huhn (1914-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.