De temperatuur op 30 augustus 1943 lag tussen 15,2 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 8,6 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
14 februari » Operatie Brandy - nachtelijke Britse commando-operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Florø, een havenplaats aan de westkust van Noorwegen.
27 februari » Het Nederlandse onderzeebootmoederschip de Colombia wordt ter hoogte van Simonstad door de Duitse onderzeeboot U-516 tot zinken gebracht.
24 maart » Vrijwel alle Nederlandse artsen maken het woordje 'arts' op hun naamborden onleesbaar om geen lid te hoeven worden van de door de Duitsers ingestelde 'Artsenkamer'.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
3 september » Tweede Wereldoorlog: invasie van Italië door geallieerde troepen.
10 november » Onthoofding van de rooms-katholieke priesters Johannes Prassek (32), Eduard Müller (32) en Hermann Lange (31), en de Evangelisch-Lutherse pastor Karl Friedrich Stellbrink (49) in een gevangenis in Hamburg. Ze worden de Martelaren van Lübeck genoemd.
Doopdag 12 september 1943
De temperatuur op 12 september 1943 lag tussen 12,3 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
19 april » Albert Hofmann ontdekt het hallucinogene effect van lsd.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
10 juni » László Bíró vraagt octrooi aan op de balpen.
10 juli » Begin van de geallieerde invasie op het Italiaanse eiland Sicilië.
7 oktober » Japan executeert 100 Amerikaanse gevangenen op Wake.
Dag van overlijden 16 mei 2016
De temperatuur op 16 mei 2016 lag tussen 4,0 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (27%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 mei » De Engelsman Mark Selby wordt voor de tweede keer wereldkampioen snooker door in de finale de Chinees Ding Junhui met 18-14 te verslaan.
9 mei » De Nederlandse schrijfster Connie Palmen wint de Libris Literatuur Prijs voor haar roman "Jij zegt het".
3 juni » Het Kosovaars voetbalelftal speelt haar eerste wedstrijd als FIFA- en UEFA-lid, een met 2-0 gewonnen oefeninterland tegen Faeröer.
26 augustus » Albert Verlinde presenteert na 15 jaar voor de laatste keer RTL Boulevard en Rik van de Westelaken neemt afscheid als nieuwslezer bij NOS Journaal.
22 september » De Australische BMX'er Sam Willoughby raakt gedeeltelijk verlamd door een harde val op de baan in Chula Vista
3 oktober » Taliban-strijders nemen het belangrijkste kruispunt in van Kunduz, de Afghaanse stad waar Nederland enkele jaren actief was met een politiemissie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Björn Vielhaber, "Vielhaber Web Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/vielhaber-web-tree/I28.php : benaderd 9 mei 2025), "Jutta Arnoldi (1943-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.