De temperatuur op 20 november 1913 lag tussen 5,0 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
18 maart » Koning George I van Griekenland wordt vermoord.
30 maart » In 's-Heerenberg wordt door Johan Burgers Burgers zoo geopend. Later verhuisde deze dierentuin naar Arnhem.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
16 september » Oprichting van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië.
23 september » Roland Garros vliegt als eerste over de Middellandse Zee van Europa naar Noord-Afrika.
14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
De temperatuur op 10 april 1945 lag tussen 1,6 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » De geallieerden bombarderen Berlijn, waarbij 3000 ton bommen neerkomt op de woonwijken.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
22 maart » In Caïro wordt de Arabische Liga opgericht.
5 april » Begin van de Opstand van de Georgiërs.
29 april » Oprichting van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).
1 juni » Eerste nummer van de Geldersch-Overijsselsche Courant, een krant voor de Noordelijke Achterhoek, Zuid-Twente met een aparte editie Haaksbergen, Diepenheim en Markelo.
De temperatuur op 13 september 2013 lag tussen 9,0 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (23%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
31 januari » Door een botsing tussen twee treinen raken in Zuid-Afrika ongeveer driehonderd mensen gewond. Een volle passagierstrein botste in de ochtendspits in de buurt van Pretoria op een stilstaande trein.
31 maart » In het Krugerpark in Zuid-Afrika crasht een legerhelikopter. De vijf inzittenden komen om het leven.
24 juli » Bij een spoorwegongeval in de Spaanse stad Santiago de Compostella vallen tientallen doden.
18 augustus » Feyenoord beleeft de slechtste competitiestart uit de geschiedenis van de voetbalclub uit Rotterdam-Zuid door ook de derde wedstrijd van het seizoen te verliezen: een 2-1 nederlaag tegen aartsrivaal Ajax.
1 oktober » De Duitse politie houdt een man aan die probeerde een kunstwerk te verkopen dat in 2012 gestolen zou zijn uit de Kunsthal Rotterdam.
3 december » Het Roemeense hooggerechtshof veroordeelt twee voormalige ministers, Codrut Seres en Zsolt Nagy, tot vijf en zes jaar cel voor spionage en hoogverraad.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.