23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
1 februari » Première van de opera La bohème van Giacomo Puccini in Turijn, onder leiding van Arturo Toscanini.
9 februari » Het eerste WK kunstschaatsen (alleen voor mannen) vindt plaats in Sint-Petersburg in Rusland.
5 april » Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, Griekenland. Zie ook 6 april.
16 augustus » Skookum Jim Mason vindt een rijke goudader in Klondike (Noordwest Canada). Binnen een jaar komen minstens 50.000 mensen hun geluk beproeven.
25 december » John Sousa componeert "The Stars and Stripes Forever".
Trouwdag 14 april 1920
De temperatuur op 14 april 1920 lag tussen 6,1 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 10,1 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 april » Franse troepen bezetten het Duitse Ruhrgebied.
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
10 augustus » Vrede van Sèvres, vredesverdrag tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk.
31 augustus » De eerste steen wordt gelegd voor een nieuwe cacao- en chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar.
5 september » België - Eerste IJzerbedevaart.
Dag van overlijden 1 januari 1977
De temperatuur op 1 januari 1977 lag tussen 2,8 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
6 januari » 242 intellectuelen in Tsjecho-Slowakije ondertekenen het manifest Charta 77 waarin ze onder meer toepassing van de mensenrechten eisen.
16 januari » Buitenlandse troepen proberen de macht te grijpen in Benin, maar de door Frankrijk gesteunde poging tot staatsgreep geleid door Bob Denard mislukt waardoor president Mathieu Kérékou in het zadel blijft zitten.
20 mei » Eerste vlucht van een Soechoj Soe-27 Flanker, een multirol-straaljager ontwikkeld in de Sovjet-Unie.
11 juni » De Nederlandse overheid maakt een einde aan de Zuid-Molukse treinkaping bij De Punt en de gijzeling van een lagere school in Bovensmilde. Bij de bestorming van de trein komen twee gegijzelden en zes kapers om.
26 juni » De Nederlandse motorcoureur Wil Hartog wint de TT van Assen in de 500cc-klasse.
26 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Amsterdam met 1-0 van België in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er René van de Kerkhof maakt in de vierde minuut het enige doelpunt. Het blijkt later de laatste (en 48ste) interland van sterspeler Johan Cruijff in Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sandra Lindsay, "Stewart/Humm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stewart-humm-family-tree/P1932.php : benaderd 14 mei 2025), "Dorothy Grace Gabbatis (1896-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.