De temperatuur op 21 juni 1867 lag rond de 14,4 °C. Er was 5 mm neerslag. De winddruk was 6 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
17 februari » Het eerste schip vaart door het Suezkanaal.
20 februari » Opening van de tunnel van Trois-Ponts, de oudste tunnel van spoorlijn 42 tussen Rivage (provincie Luik en de Luxemburgse grens bij Gouvy.
30 maart » Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
14 juli » Alfred Nobel geeft de eerste demonstratie van zijn uitvinding: dynamiet.
2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
18 oktober » De Verenigde Staten kopen Alaska van Rusland.
Trouwdag 14 juni 1892
De temperatuur op 14 juni 1892 lag rond de 12,1 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 69%. Bron: KNMI
1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
Dag van overlijden 23 januari 1953
De temperatuur op 23 januari 1953 lag tussen 1,2 °C en 5,0 °C en was gemiddeld 3,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » Watersnood; Nederlandse, Belgische en Engelse zeedijken breken door bij een stormvloed: 1835 doden.
12 maart » De Watersnoodwedstrijd tussen Frankrijk en een elftal van Nederlandse voetbalprofs in het buitenland lokt zesduizend Nederlanders naar het Parc de Princes in Parijs. Het initiatief is van Theo Timmermans en Bram Appel. De 'verloren' generatie wint met 2-1.
7 september » Nikita Chroesjtsjov leider van de Communistische partij in de Sovjet-Unie.
1 oktober » Het jeugdtijdschrift Taptoe verschijnt voor het eerst.
25 oktober » Voor de eerste keer wordt een voetbalwedstrijd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Voor de rechten van Nederland-België betaalt de NTS vijfhonderd gulden aan de KNVB. Nederland telt dertigduizend televisietoestellen.
6 november » Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten bij de plaats Ouwerkerk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sandra Lindsay, "Stewart/Humm Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stewart-humm-family-tree/P1912.php : benaderd 14 mei 2025), "Annie Maria Humm (1867-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.