De temperatuur op 19 september 1905 lag tussen 7,6 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
30 juni » Albert Einstein stuurt het artikel "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" in, waarin hij de speciale relativiteitstheorie introduceert. Het wordt op 26 september gepubliceerd.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Trouwdag 2 juni 1931
De temperatuur op 2 juni 1931 lag tussen 7,4 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 11,9 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 4,1 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » In Groningen botst een passagierstrein uit Nieuweschans ter hoogte van de Lodewijkstraat op een rangerende goederentrein. Er vallen drie doden en vijf gewonden.
1 maart » Japan installeert ex-keizer Puyi van China als staatshoofd van de marionettenstaat Mantsjoekwo.
3 maart » De Verenigde Staten adopteren "The Star-Spangled Banner" als het nationale volkslied.
23 maart » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot apostolisch delegaat in Brits-Indië.
21 augustus » Oprichting van de Portugese voetbalclub FC Famalicão.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
Dag van overlijden 26 mei 1967
De temperatuur op 26 mei 1967 lag tussen 7,6 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 4,4 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 7,3 uur zonneschijn (45%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » Voor het eerst wordt reclame uitgezonden op de Nederlandse televisie.
9 maart » De dochter van Jozef Stalin, Svetlana Alliloejeva, loopt over naar de Verenigde Staten.
10 mei » Oprichting van de Alkmaar Zaanstreek-combinatie (AZ '67), de voorloper van het huidige AZ, na een fusie tussen Alkmaar '54 en FC Zaanstreek.
30 mei » De onafhankelijke Republiek Biafra wordt uitgeroepen.
26 juni » Paus Paulus VI creëert 27 nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Nederland Giuseppe Beltrami, de Belgische diplomaat Maximilien de Furstenberg en de Poolse aartsbisschop van Krakau Karol Wojtyła.
9 oktober » Het eerste bloot op de Nederlandse televisie: Phil Bloom poseert naakt in het VPRO-programma Hoepla.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Dirk Beerta, "Stamboom Dirk Beerta", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stanboom-dirk-beerta/I15439.php : benaderd 30 april 2025), "Elsina Trijntje van der Laan (1905-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.