De temperatuur op 17 januari 1914 lag tussen -4.7 °C en 0.4 °C en was gemiddeld -2.1 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
6 maart » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Halmstads BK.
14 maart » Abdias do Nascimento, Braziliaans politicus († 2011)
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
8 december » Slag om de Falklandeilanden tussen Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Trouwdag 6 mei 1942
De temperatuur op 6 mei 1942 lag tussen 5,1 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 12,0 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
3 mei » Alle joden in Nederland moesten een kenteken van geel katoen op hun kleding dragen: de zespuntige 'jodenster'.
9 augustus » Zeeslag bij het eiland Savo: De Amerikaanse marine lijdt zware verliezen tegen Japan.
23 augustus » De Slag om Stalingrad begint.
Dag van overlijden 26 augustus 1993
De temperatuur op 26 augustus 1993 lag tussen 9,2 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 6,9 uur zonneschijn (49%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
3 januari » Bij zware gevechten tussen regeringstroepen en strijders van UNITA in het zuidwesten van Angola vallen enige honderden doden. De strijd concentreert zich in en rondom de stad Lubango.
14 januari » Onverwachte uitbarsting van de Colombiaanse vulkaan Galeras, die het leven kostte aan 6 vulkanologen en 3 toeristen.
7 maart » Het Rwandees Patriottisch Front en de regering van Rwanda tekenen een staakt-het-vuren in Dar-es-Salaam, Tanzania.
16 mei » HC Bloemendaal stelt op de slotdag van de reguliere competitie de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse veilig door HDM met 4-1 te verslaan.
23 mei » De Moskou Expres tussen Hoek van Holland en Moskou rijdt voor het laatst.
13 augustus » Italië trekt zijn troepen terug uit Mogadishu uit protest tegen het gewelddadige optreden van de Amerikaanse soldaten in Somalië, zegt de bevelhebber van het Italiaanse VN-contingent, generaal Bruno Moi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Harry Wolbers, "Stamboominformatie Wolbers / Wiggerink / Kiers / Pol (en ondertussen veel meer)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboominformatie-wolbers-wiggerink-kiers-pol/I27881.php : benaderd 1 november 2024), "Hindrikus Eefting (1914-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.