De temperatuur op 3 maart 1922 lag tussen 2,1 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 4,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 mei » België verslaat het Nederlands voetbalelftal met 2-1.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
5 juli » Eerste verkiezingen in Nederland met actief vrouwenkiesrecht.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
Trouwdag 23 juni 1950
De temperatuur op 23 juni 1950 lag tussen 10,4 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 20,2 mm neerslag gedurende 9,3 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
25 april » De Republiek der Zuid-Molukken wordt uitgeroepen.
13 mei » Op Silverstone, Groot-Brittannië wordt de eerste race verreden van het eerste Formule 1-kampioenschap.
15 juni » Opening Tentoonstelling Rotterdam Ahoy.
16 augustus » Jean Duvieusart treedt terug als premier van België ten gunste van Joseph Pholien.
9 december » Harry Gold wordt tot dertig jaar cel veroordeeld wegens het voor de Sovjet-Unie ontvreemden van geheime informatie over Amerikaanse atoomwapens.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Dag van overlijden 15 augustus 1989
De temperatuur op 15 augustus 1989 lag tussen 16,1 °C en 27,2 °C en was gemiddeld 20,5 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (27%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 februari » Cockie van Giessel wordt de eerste vrouwelijke gezagvoerder van Nederland.
14 maart » Colby O'Donis, Amerikaans singer-songwriter
1 mei » Waarnemend president-generaal Andrés Rodriguez wint als kandidaat van de Colorado-partij de presidentsverkiezingen in Paraguay met zo'n 74 procent van de stemmen.
1 juli » Het nieuwe militaire regime in Soedan, geleid door parachutisten-generaal Omar al-Bashir, schort met onmiddellijke ingang alle burgerlijke vrijheden op, verbiedt politieke partijen en stelt een onbeperkte avondklok in.
17 november » In Tsjecho-Slowakije begint de Fluwelen Revolutie.
17 december » De Braziliaanse conservatieve politicus Fernando Collor de Mello wordt tot president verkozen.
Dag van begraven 19 augustus 1989
De temperatuur op 19 augustus 1989 lag tussen 11,6 °C en 26,9 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 11,5 uur zonneschijn (79%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
12 januari » Nagorno-Karabach, de omstreden Armeense enclave in de Sovjet-republiek Azerbeidzjan, krijgt voorlopig "een speciale bestuursvorm", aldus het presidium van de Opperste Sovjet onder voorzitterschap van Michail Gorbatsjov.
2 mei » Hongaarse militairen beginnen met het slopen van het IJzeren Gordijn tussen Hongarije en Oostenrijk. Alle grensblokkades worden afgebroken.
4 mei » In de Verenigde Staten wordt Oliver North schuldig verklaard in het Iran-Contra-schandaal.
25 augustus » De Verenigde Staten zeggen de Colombiaanse regering hulp toe ter waarde van 65 miljoen dollar om de drugscriminaliteit te bestrijden en overhandigen de regering van president Virgilio Barco een lijst met de namen van twaalf vooraanstaande drugsbazen die aan de VS uitgeleverd moeten worden.
29 september » De Colombiaanse president Virgilio Barco doet in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een dringende oproep aan de wereldgemeenschap om zijn land terzijde te staan in de strijd tegen de drugsmafia.
23 november » Na protesten in Kosovo tegen de Servische beperkingspolitiek kondigt Servië de uitzonderingstoestand af.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom_jacobs/I317.php : benaderd 9 mei 2025), "Wilhelmina Christina "Mien" van Bragt (1922-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.