Stamboom Zuidgeest en Kroon » Isack Cornelisz/Grotendorst Salij (1644-1709)

Persoonlijke gegevens Isack Cornelisz/Grotendorst Salij 


Gezin van Isack Cornelisz/Grotendorst Salij

(1) Hij is getrouwd met Ariaentje Schiltmans.

Zij zijn getrouwd op 6 december 1667 te Heerjansdam.Bron 3


Kind(eren):



(2) Hij is getrouwd met Aeltje Cornelisdr Nagtegaal.

Zij zijn getrouwd op 3 mei 1671 te Heerjansdam.Bron 4


Kind(eren):



(3) Hij is getrouwd met Lijsbeth Pouwels Vogelaar.

Zij zijn getrouwd op 19 april 1682 te Heerjansdam.Bron 5


Kind(eren):

  1. Maayke Isaacs Grotendorst  1682-< 1752 


Notities over Isack Cornelisz/Grotendorst Salij

http://www.rijerkerk.net/databank/person/4/i_I33067/isack-cornelisz-salij :
geboren circa 1645, overleden 1706-1709. Op de laatste drie dopen na werd de vader altijd onder het patroniemopgetekend.Bij Pieter onder Grootvandorst, de laatste twee onder Grootendorst. Zijn volwassen kinderen gingen onder deze naam verder door het leven.Aanvankelijk ging Isack als Salij door het leven, sedert 1684 uitsluitend onder de naam Grootendorst. Op 26.1.1666 ontvangt Isack 1 gld en 4 stuivers uit erfhuis van zijn stiefvader Jacob Ariens Spaen en zijn moeder n.a.v. de verkoop uit het erfhuis " cleijn linde", aan Gerrits Jacobs op Heerjansdam. #(GA Strijen 43, 26.1.1666)#.Bij akte van 27.12.1667 tekent hij "jegenwoordig gecomen sijnde ten huijwel, staet en mitsgaders geqaulificeerd tot administratie van zijn goederen", voor de ontvangst van de vendumeester van Strijen van 48 gld ter voldoening van de erfportie zijner moeder Neeltie Cornelis. #(GA Strijen 43)#Op 26.11 1670 compareren aan de ene zijde Isack, wedr. van Aerjaentie Schilmants wonende in de ambacht van Kleine Lindt, en aan andere zijde Lijsbeth Joosten, wed.van Joost Jansen, geassisteerd met haar gekoren voogd in deze, schout Adriaen Hoppel, Cornelia Joosten, wonende te Nieuw Vossemeer, geassisteerd met haar zoon Jan Willemsen, Cornelis Janssen, wonende Rijsoord, voor hem zelf en ook vanwege zijn andere broers en zusters, Claes Sijmonse, als man en voogd van Ploentgen Adriaens, Jan Pouwels, als man en voogd van Anna Adriaens. Allen zijn erfgenaam van het nagelaten weeskind van Aerjaentie Schilmans en komen tot een akkoord over de door het kind nagelaten goederen, alsmede diens aandeel in de erfenissen van zijn grootvader Schilleman Fransz. en Moeije Maeijken Joosten, gewesen huisvrouw van Ploen Pietersen. #(ARA ORA Kleine Lindt nr.1.)#Op 18.1.1684 doet Jan Reijne van der Stoup, wonende op de Palemuer te Oost Barendrecht een schuldbekentenis aan Lijsbeth Pouwels, vrouw van Isack Cornelisz.Grootendorst, en Aegien Pouwels, kinderen van wijlen Pouwelis Cornelisz. Vogelaer en Maijke Pleunen.#(ARA ORA Oost Barendrecht nr.22, fol.27 e.v.)# Een akte d.d.15.2.1687 noemt Isack wonende op Heerjansdam, onder de schare van erfgenamen van Pieter Cornelis Vogelaer.#(ARA ORA Kleine Lindt nr.22, fol.47v).# Op 17.7.1692 koopt hij een huis en erf op Heerjansdam van de erfgenamen van Pouwels Jansz.Climop. Een akte van 9.5.1694 noemt hem armen bezorger van armengoederen van Heerjansdam. Op 7.8.1706 wordt hij nog genoemd als belender van een huis en erf te Heerjansdam, doch op 29.5.1709 is hij niet meer in leven, want dan transporteert zijn weduwe Lijsbeth Pouwels voor 720 gld een griend onder Heerjansdam en een "halff off ent" van een huis en erf op Heerjansdam. Een akte van 27.4.1715 spreekt van de weeskinderen van Isack Cornelisz.Grootendorst, die geld te vorderen hebben van Teuntje van Driel, weduwe van Jan Reijne #Bron:.GN 1990, pag.6 en 7#,

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Isack Cornelisz/Grotendorst Salij?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Isack Cornelisz/Grotendorst Salij

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Isack Cornelisz/Grotendorst Salij


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. http://www.rijerkerk.net
    2. http://www.rijerkerk.net/databank/person/4/i_I33067/isack-cornelisz-salij
    3. DTB kopie ZH Heerjansdam » Inventaris nr. 1.IV, Scan: 19
    4. DTB kopie ZH Heerjansdam » Inventaris nr. 1.IV, Scan: 23
    5. DTB kopie ZH Heerjansdam » Inventaris nr. 1.IV, Scan: 34

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) was van 1625 tot 1647 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1644: Bron: Wikipedia
      • 11 juni » Evangelista Torricelli geeft de eerste beschrijving van een barometer.
      • 15 september » Kardinaal Giambattista Pamphili wordt gekozen tot Paus Innocentius X.
      • 20 september » Shunzhi, Keizer van China, verplaatst de hoofdstad van Shenyang naar Peking.
      • 4 oktober » Kroning van Paus Innocentius X in Rome.
      • 27 oktober » Tweede Slag bij Newbury in de Engelse Burgeroorlog
      • 4 december » Het vredescongres in Münster begint.
    • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) was van 1672 tot 1702 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1682: Bron: Wikipedia
      • 26 januari » Het deltagebied van Zuidwest-Nederland en Vlaanderen wordt getroffen door de stormvloed van 1682.
      • 6 mei » Koning Lodewijk XIV neemt zijn intrek in het Kasteel van Versailles, dat daardoor het regeringscentrum van Frankrijk wordt.
      • 29 september » Willem Doudijns, Theodorus van der Schuer, Daniël Mijtens, Robert Duval en Augustinus Terwesten richten de 'Haagsche Teeken-Academie' (nu: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) op in Den Haag, de eerste kunstacademie in Nederland.
    • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
    • In het jaar 1709: Bron: Wikipedia
      • 2 februari » De Brit Alexander Selkirk wordt gered na een schipbreuk en een jarenlang verblijf op een onbewoond eiland. Zijn verhaal is de inspiratie voor het boek Robinson Crusoe van Daniel Defoe.
      • 11 september » Slag bij Malplaquet: Belangrijke slag in de Spaanse Successieoorlog waarbij Nederlandse troepen zware verliezen incasseerden.
      • 15 december » Franse troepen nemen Rome opnieuw in en bezetten het koninkrijk Napels.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Salij

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Salij.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Salij.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Salij (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    E.P.W. Zuidgeest, "Stamboom Zuidgeest en Kroon", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zuidgeest-en-kroon/I1224.php : benaderd 11 mei 2024), "Isack Cornelisz/Grotendorst Salij (1644-1709)".