Stamboom Willemse- van Diermen » Janna Jacoba Woutera Beek (± 1813-1842)

Persoonlijke gegevens Janna Jacoba Woutera Beek 


Voorouders (en nakomelingen) van Janna Jacoba Woutera Beek

Peel mr. Beek
1747-1809
Dirk Beek
1785-1841

Janna Jacoba Woutera Beek
± 1813-1842


Gezin van Janna Jacoba Woutera Beek


Notities over Janna Jacoba Woutera Beek

Bron Burgerlijke stand - Overlijden
Archieflocatie Gelders Archief
Algemeen Toegangnr: 0207
Inventarisnr: 2636
Gemeente: Wageningen
Soort akte: overlijden
Aktenummer: 46
Aangiftedatum: 01-06-1842
Overledene Janna Jacoba Woutera Beek
Geslacht: V
Overlijdensdatum: 30-05-1842
Overlijdensplaats: Wageningen
Vader Dirk Beek
Moeder Willemina Elisabeth van Ommeren
Partner
Nadere informatie Geboorteplaats: Wageningen; oud : 29 Jaar; beroep ovl.: zonder beroep; beroep vader: geen beroep vermeld; beroep moeder: zonder beroep

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Janna Jacoba Woutera Beek?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Janna Jacoba Woutera Beek

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Beek

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Beek.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Beek.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Beek (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 30 mei 1842 lag rond de 24,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1842: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 8 januari » Oprichting in Delft van de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, de latere Technische Universiteit Delft.
  • 30 maart » Een verdoving met ether wordt voor de eerste keer gebruikt in een operatie door Amerikaans arts Crawford Long.
  • 17 april » Bisschopswijding van Joannes Zwijsen, coadjutor van de Apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch, in de Sint-Dionysiuskerk te Tilburg.
  • 25 mei » Christian Doppler houdt in Praag zijn beroemde voordracht: "Über das farbige Licht der Doppelsterne und einige anderer Gesterne des Himmels".
  • 12 september » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname tot Apostolisch vicariaat.
  • 8 oktober » Huwelijk van erfgroothertog Karel Alexander van Saksen-Weimar-Eisenach en prinses Sophie der Nederlanden in Den Haag.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Anita Willemse, "Stamboom Willemse- van Diermen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willemse/I397.php : benaderd 30 maart 2023), "Janna Jacoba Woutera Beek (± 1813-1842)".