De temperatuur op 5 september 1944 lag tussen 12,9 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 2,7 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
21 april » Vrouwen in Frankrijk krijgen stemrecht.
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
15 juni » De Verenigde Staten landen op Saipan.
13 oktober » In Zwolle worden zeven mensen gefusilleerd voor verzetsdaden, later wordt het Monument op de schietbaan Berkum voor hen opgericht.
21 oktober » Aken is de eerste grote Duitse stad die in geallieerde handen valt.
31 december » Tweede Wereldoorlog: Hongarije verklaart Duitsland de oorlog.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Aalders.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Aalders (onder)zoekt.
De publicatie Stambomen van Weeghel en Veneman is opgesteld door Hans van Weeghel (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans van Weeghel, "Stambomen van Weeghel en Veneman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-weeghel/I19963.php : benaderd 15 oktober 2024), "Barend Jan Aalders (1904-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.