Stamboom familie van Scherpenzeel; Ooms; van der Veld; Dijkman; » Klaas Hendrik de VRIES (± 1777-1842)

Persoonlijke gegevens Klaas Hendrik de VRIES 


Gezin van Klaas Hendrik de VRIES

Hij is getrouwd met Hendrikjen Harkes de GRAAF.

Zij zijn getrouwd op 23 april 1817 te Drachten, Fryslân | Friesland, Nederland.


Notities over Klaas Hendrik de VRIES

M Klaas Hendriks de Vries
Geboren (c1777) - Drachten
Overleden 18 juni 1842 (zaterdag) - Drachten

Relaties
Gehuwd 23 april 1817 (woensdag), Drachten, met Hindrikjen Harkes de Graaf 1776-1853 (Ouders : Harke Tjeerds de Graaf 1752-1818 & Jitske Cornelis)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Klaas Hendrik de VRIES?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Historische gebeurtenissen

 • De temperatuur op 18 juni 1842 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1842: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 8 januari » Oprichting in Delft van de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, de latere Technische Universiteit Delft.
  • 30 maart » Een verdoving met ether wordt voor de eerste keer gebruikt in een operatie door Amerikaans arts Crawford Long.
  • 17 april » Bisschopswijding van Joannes Zwijsen, coadjutor van de Apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch, in de Sint-Dionysiuskerk te Tilburg.
  • 25 mei » Christian Doppler houdt in Praag zijn beroemde voordracht: "Über das farbige Licht der Doppelsterne und einige anderer Gesterne des Himmels".
  • 12 september » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname tot Apostolisch vicariaat.
  • 8 oktober » Huwelijk van erfgroothertog Karel Alexander van Saksen-Weimar-Eisenach en prinses Sophie der Nederlanden in Den Haag.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam De VRIES

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De VRIES.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De VRIES.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De VRIES (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Helmert Franciscus van Scherpenzeel, "Stamboom familie van Scherpenzeel; Ooms; van der Veld; Dijkman;", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-scherpenzeel/I1462.php : benaderd 30 mei 2024), "Klaas Hendrik de VRIES (± 1777-1842)".