Stamboom Van Ninhuijs » johannes hubertus (sjang) nooijen (1895-1972)

Persoonlijke gegevens johannes hubertus (sjang) nooijen 

De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.


Gezin van johannes hubertus (sjang) nooijen

Hij is getrouwd met johanna petronella jacoba ("han van mieketrien") steeghs.

Ze zijn in de kerk getrouwd op 19 augustus 1918 te helden, hij was toen 22 jaar oud.

woonden van 1918 tot 1922 op de vliegert te helden-grashoek.
woonden van 1922 tot 1928 op de hoove te helden-beringe.
woonden van 1928 tot 1940 op de kanaalstraat te helden-beringe.
woonden van 1940 tot hun dood op haagveld te helden-panningen bij dochter truus.

uit het heljes bledje van 16 augustus 1968.

Daar zit ze dan!
De toekomstige gouden bruid Johanna Steeghs, beter bekend als Han van Mieketrien. Bij onze binnenkomst zat ze net rooie kool schoon te maken, wat moest dienen als middaggerecht. In de kamer zat de 72-jarige bruidegom Sjang Nooyen te genieten van zijn pensioen en zijn onafscheidelijke pijp. Dinsdag is het 50 jaren geleden dat beiden in 't huwelijksbootje stapten. „Dat wordt gevierd", aldus mevrouw Nooyen. 20 augustus is het 50 jaar geleden, dat ze na een kortstondige verkering, het huwelijksgeluk gingen delen. Vanaf de Meijelseweg werd te voet, in 1918, naar de kerk in Panningen gegaan om zich in de echt te laten verbinden. Han, die doorlopend het gesprek „Ganjig" hield en met jaartallen gooide alsof het niets was, vertelde van de allereerste keer dat ze met Sjang uit ging. „Hij was in dienst!" Eerst wou ze hem niet mee hebben, doch door het aanhouden, stemde ze eindelijk toe, al was het maar om Sjang niet teleur te stellen. Samen gin gen ze er eentje drinken. Zij dronk een advokaatje. Daarna wees ze haar geliefde op de behoefte van een tweede glas, doch Sjang wilde daar niets van weten. Hij zat namelijk krap bij kas, zoals dat een soldaat eigen is (ook nu nog).Hij moest zelfs het reisgeld lenen wou hij terug kunnen naar zijn on derdeel. Hier werd meteen het karakter gekenmerkt wat mevr. Nooyen eigen is. Voor ieder stond haar hart wagenwijd open. Ze kon alles missen.
HARD WERKEN.
Haar huwelijk werd gezegend met 12 kinderen, waarvan de oudste haar te vroeg ontviel. Marie stierf op 27-jarige leeftijd en liet 1 kind en haar man na. Dit zijn slagen die vallen hard. Nooit heeft moeder Nooyen dit goed kunnen verwerken. Sjang, die weinig zegt, geeft zich moeilijker bloot en „vreet" het leed zelf, zonder de buitenwereld daar in te kennen. Behalve: als men hem over zijn werk vraagt. Daar kan hij uren over vertellen. „Laeve God, wat heb ich toch vur mien jonge motte ploetere. Vreuger waas 't hèl wèrreke en niks verdene, want as se niks hees dan kries se auch neet gauw, get. En um vertiën minse aan den eat te hoaje, det vreugt geldj." Dit waren de woorden van de heer Nooyen. Hij schetste er tevens de slechte lonen en sociale voor zieningen in die tijd mee. Door de werkloosheid werd je van de een naar de andere plaats gedreven. Hij kan haast spreken van 12 ambachten doch goddank niet van 13 ongelukken. Een keer. in de tijd van het schouwvegen, tuimelde Sjang van het dak af. Stond op en ging gewoon met zijn werk door, na een klein schietgebedje als dank, aan de Heer hierboven. „Hoe vindt u uw man?" zo stelden we de vraag aan mevrouw Nooyen. „Enne gojje vent, dae al- tied hèl gewerkt heet en noët op ein eurke werreke gekeke heet. Ein dink mot ich uch toch vertelle, zet det mèr neet in 't blèdje, in hoës heet hae noeët get gedaon," aldus de gouden bruid.„En dao zal ich ach neet aan beginne" vulde de bruidegom aan.
RUSTIGE OUDE DAG.
Het echtpaar Nooyen-Steeghs woonde na hun huwelijk eerst vier jaar op de Vliegert, daarna zes jaar in de Hove te Beringe en vervolgens 12 jaar aan de Kanaalstraat, waarna 28 jaar op het Haagveld. Nooyen Sjang geniet thans zeven jaar van zijn ouderdoms pensioen en dat bevalt hem best. Hij vindt de bejaardenvereniging geweldig. Iedere donderdagmiddag wordt er kaart gelegd. Eigenlijk moest dit drie keer per week zijn, aldus Nooyen. Dinsdag zal dan de grote dag zijn waarop het gouden bruidspaar in de bloemetjes gezet zal worden. Om 11 uur is er een h. mis uit dankbaar heid, waarna de hele familie zich om de feestelingen zal scharen om er een fijne dag van te ma ken. Van 2 tot 3 uur zal er receptie zijn, waar ongetwijfeld velen het gouden bruidspaar hun ge lukwensen zullen komen aanbieden. Ongetwijfeld zal het een schone dag worden voor het bruidspaar, om samen te zitten in een grote familie, die bestaat uit 11 kinderen, 37 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Ieder op hun beurt zal zijn dank willen betuigen door mee te vieren, om zo hun gevoelens te uitten voor het leven wat Han en Sjang hun toch gaven. Daarna zal het gewone leven weer verder gaan op het Haagveld, waar dochter Truus met echtgenoot Jan het gouden paar met zorgen zullen omringen. Moeder en vader Nooyen kunnen blij zijn met deze hulp, door hun dochter, die helaas zonder kinderen is gebleven, in huis te hebben. Mogen we Sjang en Han een gezellige dag toe wensen en hun van ganser harte het diamanten feest toewensen, in een goede gezondheid.

Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot johannes hubertus (sjang) nooijen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk johannes hubertus (sjang) nooijen

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. bidprentje moennik, begraafplaats helden-panningen (a-3-48)

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 7 december 1895 lag rond de 2,4 °C. Er was 1 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 9 mei 1894 tot 27 juli 1897 was er in Nederland het kabinet Roëll met als eerste minister Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal).
  • In het jaar 1895: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
    • 4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
    • 22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
    • 16 april » Hockey en Bandy Club "Haarlem & Omstreken" wordt opgericht, een van de voorlopers van het huidige HC Bloemendaal.
    • 19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
    • 11 juli » De Gebroeders Lumière vertonen een eerste film aan wetenschappers.
    • 8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
  • De temperatuur op 19 augustus 1918 lag tussen 12,0 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 4,0 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
  • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • In het jaar 1918: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,6 miljoen inwoners.
    • 16 januari » De Postcheque- en Girodienst wordt gestart.
    • 5 maart » De Sovjet-Unie verruilt Petrograd als hoofdstad voor Moskou.
    • 9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
    • 21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
    • 13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
    • 9 november » Novemberrevolution, de Duitse keizer Wilhelm II treedt gedwongen af, einde van het Duitse Keizerrijk; zowel de Duitse Republiek als de Radenrepubliek worden uitgeroepen.
  • De temperatuur op 17 september 1972 lag tussen 6,7 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 4,8 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 5 april 1967 tot dinsdag 6 juli 1971 was er in Nederland het kabinet Biesheuvel I met als eerste minister Mr. B.W. Biesheuvel (ARP).
  • Van donderdag 20 juli 1972 tot vrijdag 11 mei 1973 was er in Nederland het kabinet Biesheuvel II met als eerste minister Mr. B.W. Biesheuvel (ARP).
  • In het jaar 1972: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 13,3 miljoen inwoners.
    • 2 september » DDR-sprintatlete Renate Stecher scherpt bij de Olympische Spelen in München het wereldrecord op de 100 meter aan tot 11,07 seconden.
    • 12 september » Benoeming van Paul Schruers tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Hasselt in België.
    • 13 oktober » Andesvliegramp. In de Andes stort een Uruguayaans passagiersvliegtuig neer. De 18 overlevenden worden op 20 december gered. Zij bleken het te hebben volgehouden door de stoffelijke overschotten van omgekomen passagiers als voedsel te gebruiken.
    • 14 november » De Dow Jones Index sluit voor het eerst boven de 1000 punten. Op het einde van de dag staat hij op 1003,16.
    • 7 december » Apollo 17 wordt gelanceerd. Dit is de laatste Apollo-missie naar de Maan.
    • 14 december » De Barend Servet Show zorgt voor opschudding door een spruitjesschillende dame die op koningin Juliana leek.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Nooijen

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Nooijen.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Nooijen.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Nooijen (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Peter Van Ninhuijs, "Stamboom Van Ninhuijs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-ninhuijs/I10953.php : benaderd 3 mei 2024), "johannes hubertus (sjang) nooijen (1895-1972)".