De temperatuur op 25 oktober 1914 lag tussen 8,3 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 1,1 mm neerslag. Er was 3,8 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
31 oktober » Het Duitse 16e Beierse reserve infanterieregiment, waarbij Adolf Hitler, verovert Geluveld in de Eerste Slag om Ieper
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
Trouwdag 13 mei 1947
De temperatuur op 13 mei 1947 lag tussen 13,8 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 20,9 °C. Er was 8,8 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
21 juli » Begin van de eerste politionele actie in Nederlands-Indië.
26 juli » Benoeming van Antonius Hanssen tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
18 augustus » Op een marinescheepswerf in Cádiz, Spanje, ontploft een munitieloods. 147 personen komen om het leven. Talloze huizen en gebouwen worden verwoest.
2 november » Eerste (en enige) vlucht van de Spruce Goose (Hughes H-4 Hercules), het vliegtuig met de grootste vleugelspanwijdte dat ooit heeft gevlogen.
17 november » De transistor wordt uitgevonden door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley. Zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt.
20 november » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk treedt in het huwelijk met Philip Mountbatten.
Dag van overlijden 21 juni 1983
De temperatuur op 21 juni 1983 lag tussen 14,2 °C en 28,4 °C en was gemiddeld 22,2 °C. Er was 13,9 uur zonneschijn (83%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 maart » Chaim Herzog wordt gekozen als president van Israël.
15 april » Tokyo Disneyland, het eerste attractiepark binnen het Tokyo Disney Resort, wordt officieel geopend.
25 september » Uit de Maze-gevangenis in Belfast, Noord-Ierland ontsnappen 38 veroordeelde leden van de IRA. Daarbij wordt één bewaker gedood.
26 september » Internationale banken, westerse overheden en het IMF bereiken overeenstemming over een lening aan Brazilië van 11 miljard dollar, de grootste lening ooit aan één land toegekend.
10 oktober » Yitzhak Shamir wordt premier van Israël als opvolger van Menachem Begin
23 oktober » Libanon: Bij een dubbele zelfmoordaanslag wordt het hoofdkwartier van de Amerikaanse en Franse blauwhelmen in Beiroet opgeblazen; 241 Amerikaanse mariniers en 58 Franse parachutisten komen om.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bitter.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bitter (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I42.php : benaderd 9 mei 2025), "Janna "Sjaan" Bitter (1914-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.