13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
10 september » Opening van het stadion Roker Park in de Engelse stad Sunderland.
10 december » In Parijs wordt een verdrag getekend waarmee officieel een einde komt aan de oorlog tussen Spanje en de Verenigde Staten.
26 december » Ontdekking van radium, door Marie Curie.
Trouwdag 13 juni 1922
De temperatuur op 13 juni 1922 lag tussen 10,5 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het ??. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
Dag van overlijden 19 februari 1968
De temperatuur op 19 februari 1968 lag tussen -3.9 °C en 4,2 °C en was gemiddeld 0.2 °C. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
13 januari » Johnny Cash neemt de eerste van zijn live "gevangenis-LP's" op, At Folsom Prison in Folsom State Prison.
22 januari » Première van de musical Jacques Brel is alive and well and living in Paris in New York.
1 februari » De Zuid-Vietnamese politiechef Nguyễn Ngọc Loan executeert voor het oog van camera's een Vietcongstrijder.
23 juni » Jozef Adamec scoort namens Tsjecho-Slowakije als eerste voetballer ooit een hattrick tegen Brazilië in een onderlinge oefeninterland in Bratislava.
21 juli » Wielrenner Jan Janssen wint, als eerste Nederlander ooit, de Ronde van Frankrijk door in de afsluitende tijdrit de Belg Herman Van Springel uit de gele trui te rijden.
14 september » Gyula Zsivótzky scherpt in Boedapest zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (73,74 meter) aan tot 73,76 meter.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Kruijf.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Kruijf (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I1770.php : benaderd 9 mei 2025), "Maria Gerarda de Kruijf (1898-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.