De temperatuur op 9 oktober 1889 lag rond de 9,4 °C. Er was 11 mm neerslag. De winddruk was 38 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 87%. Bron: KNMI
8 januari » Herman Hollerith krijgt octrooi op de tabelleermachine.
22 april » De Amerikaanse president Benjamin Harrison stelt Oklahoma open voor vestiging door kolonisten.
24 mei » Paus Leo XIII benoemt zeven nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Petrus Lambertus Goossens.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
10 september » Albert I wordt vorst van Monaco.
7 december » John Boyd Dunlop krijgt een octrooi op de luchtband.
Trouwdag 19 mei 1914
De temperatuur op 19 mei 1914 lag tussen 8,5 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
28 maart » Benoeming van Laurentius Schrijnen tot bisschop van Roermond in Nederland.
12 april » Wielrenner Piet van Nek sr. komt zwaar ten val op de wielerbaan van Leipzig. Twee dagen later overlijdt hij.
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
Dag van overlijden 21 maart 1976
De temperatuur op 21 maart 1976 lag tussen -2.8 °C en 5,6 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (86%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
29 maart » De laatste Britse militairen verlaten de Maldiven.
19 juni » Huwelijk van koning Karel XVI Gustaaf van Zweden en Silvia Sommerlath in Stockholm.
21 juni » Zwemmer Brian Goodell verbetert in Long Beach het wereldrecord op de 1500 meter vrije slag tot 15.06,66. Het oude record (15.10,89) stond sinds 27 februari 1976 op naam van Stephen Holland.
26 juni » De CN Tower wordt geopend in Toronto.
4 juli » Het Israëlische leger voert een onverwachte bevrijdingsactie uit op het vliegveld van Entebbe in Oeganda en slaagt erin vrijwel alle gijzelaars van de PLO aldaar ongedeerd te bevrijden.
8 september » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland in Reykjavik met 1-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. Ruud Geels maakt in de 42ste minuut het enige doelpunt. Doelman Jan Ruiter (Anderlecht) maakt zijn debuut voor Oranje.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Kruijf.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Kruijf (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I1766.php : benaderd 9 mei 2025), "Adriana Cecilia de Kruijf (1889-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.