De temperatuur op 9 september 1905 lag tussen 11,1 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 1,7 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
11 februari » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië.
27 mei » In de Slag bij Tsushima verslaat Japan de Russische vloot.
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
14 september » In Amsterdam wordt de Albert Cuypstraat aangewezen als 'ventstraat'.
18 november » Prins Karel van Denemarken wordt koning Haakon VII van Noorwegen.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Trouwdag 2 februari 1937
De temperatuur op 2 februari 1937 lag tussen 2,7 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
7 januari » Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld in de Sint-Jacobskerk in Den Haag. De Maastrichtste 7 Januaristraat verwijst hiernaar.
19 februari » Koningin Wilhelmina ondertekent een Koninklijk Besluit waarin staat dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
3 juni » De Engelse ex-koning Eduard VIII trouwt met zijn grote liefde Wallis Simpson. De verliefde koning mocht van de Engelse regering niet met haar trouwen omdat Wallis reeds gescheiden was en bovendien was zij Amerikaanse. De koning deed daarom eind 1936 afstand van de troon. Het echtpaar gaat vanaf dan verder leven als Hertog en Hertogin van Windsor in Frankrijk.
14 juli » Oprichting Hockeyclub 's-Hertogenbosch.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
21 december » Walt Disney brengt Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit, de eerste tekenfilm van speelfilmlengte.
Dag van overlijden 12 december 1988
De temperatuur op 12 december 1988 lag tussen 4,9 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0,5 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
16 maart » Luitenant-kolonel Oliver North en viceadmiraal John Poindexter worden in staat van beschuldiging gesteld in de Iran-Contra-affaire.
9 mei » De Colombiaanse guerrillagroepering ELN laat de West-Duitse ereconsul Helmut Lücker na zes dagen vrij.
14 september » Amerikaanse autoriteiten mogen voor het eerst getuige zijn van een nucleaire test door de Sovjet-Unie.
29 september » Lancering van de Spaceshuttle Discovery (STS-26), de eerste Spaceshuttlevlucht sinds de ramp met de Challenger (28 januari 1986).
17 november » Vanaf half drie 's middags is Nederland verbonden met NSFnet, een voorloper van het huidige internet, als tweede land ter wereld. De goede contacten van Piet Beertema hebben hierbij een essentiële rol gespeeld.
21 december » De rechtbank van Brussel laat beslag leggen op drie eigendommen van de Zaïrese president Mobutu Sese Seko op verzoek van het Belgische bedrijf Cotoni.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Burger.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Burger (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I1237.php : benaderd 4 mei 2025), "Theodorus Johannes Antonius "Dirk" Burger (1905-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.