De temperatuur op 28 december 1943 lag tussen -0,1 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 0,4 mm neerslag gedurende 0,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
27 maart » Negen verzetsmensen overvallen het bevolkingsregister van Amsterdam.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
8 juni » Bijna 1300 Joodse kinderen worden in één trein van Kamp Westerbork naar Sobibór getransporteerd, waar ze drie dagen later worden vergast.
13 juli » Het Tsjechische dorpje Český Malín wordt verbrand door Duitse troepen. 374 inwoners komen om het leven.
29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
Doopdag 24 april 1946
De temperatuur op 24 april 1946 lag tussen 4,9 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 4,8 mm neerslag gedurende 5,2 uur. Er was 5,0 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
6 februari » Het Dagblad van het Oosten verschijnt weer als zelfstandige krant. Het Parool trekt zich terug uit de regio en de lezers van de Nieuwe Twentsche en Almelosche Courant stappen grotendeels over naar het Dagblad van het Oosten.
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
2 maart » De communistische leider Hồ Chí Minh roept zichzelf uit tot president van Noord-Vietnam.
16 maart » NSB-propagandist Max Blokzijl wordt wegens landverraad gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte.
17 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
21 mei » De KLM begint als eerste luchtvaartmaatschappij op het Europese vasteland een luchtdienst op New York.
Trouwdag 19 september 1969
De temperatuur op 19 september 1969 lag tussen 5,8 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 11,0 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
13 april » Wielrenner Walter Godefroot wint Parijs-Roubaix.
28 april » Paus Paulus VI creëert 34 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse curieprelaat Johannes Willebrands.
8 augustus » Fotograaf Iain MacMillan maakt een van de meest iconische foto’s uit de muziekgeschiedenis door The Beatles vast te leggen op het zebrapad van Abbey Road in Londen.
1 september » In Libië plegen de Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme, onder wie kolonel Moammar al-Qadhafi, een staatsgreep.
6 december » Hells Angels slaan tijdens een concert van The Rolling Stones in Altamont, Californië een zwarte jongen dood.
Dag van overlijden 31 maart 1983
De temperatuur op 31 maart 1983 lag tussen 3,7 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 4,3 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Paus Johannes Paulus II creëert achttien nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen-Brussel Godfried Danneels.
23 april » Phil Anderson wint de achttiende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
5 juni » U2 geeft een concert in het Red Rocks amfitheater, de opname van hun song Sunday Bloody Sunday wordt later gebruikt als videoclip voor het nummer.
15 juli » In Tokyo Disneyland wordt de attractie Snow White's Scary Adventures geopend.
1 september » Korean Air-vlucht 007 wordt boven het grondgebied van de Sovjet-Unie neergeschoten, met 269 doden tot gevolg.
5 november » De Baskische afscheidingsbeweging ETA ontvoert legerkapitein Alberto Martín.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Van Leeuwen.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Van Leeuwen (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I11.php : benaderd 10 mei 2025), "Wilhelmine Woutera Jenneke "Willy" van Leeuwen (1943-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.