De temperatuur op 18 oktober 1907 lag tussen 8,9 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 2,6 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
15 april » Oprichting van de Argentijnse omnisportclub Unión de Santa Fe.
24 april » Oprichting van de Egyptische voetbalclub Al-Ahly.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
8 september » Encycliek Pascendi Dominici Gregis van paus Pius X over de leerstellingen van het modernisme.
17 oktober » De Scheveningse bomschuit Clara Johanna (SCH 1) loopt tijdens een zware storm op een zandbank voor de kust van Terschelling; er vallen 8 doden.
6 november » Koets raakt bij dichte mist in het Hoendiep nabij Hoogkerk, 5 doden t.w. oud-commissaris Johan Æmilius Abraham van Panhuys, zoon Hobbe (burgemeester van Leek), hun echtgenotes en huisknecht.
Trouwdag 1 mei 1946
De temperatuur op 1 mei 1946 lag tussen 8,1 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
10 januari » Voor het eerst wordt met radar een verbinding met de maan gemaakt.
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
6 april » Oprichting van de Noorse omnisportvereniging Drøbak/Frogn IL na een fusie van Drøbak BK (1920) en Frogn IL (1934).
23 augustus » Stichting van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en tevens opheffing van de Rijnprovincie en provincie Hannover.
20 september » Eerste Filmfestival van Cannes.
Dag van overlijden 26 augustus 1959
De temperatuur op 26 augustus 1959 lag tussen 13,4 °C en 25,5 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 7,8 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » De Russen lanceren het 360 kilo wegende ruimteschip Loena 1, het eerste door mensenhanden gemaakte voorwerp, dat na de maan gepasseerd te zijn, een kunstplaneetje wordt van de zon. Dit wordt mogelijk doordat het ruimteschip een grotere snelheid krijgt dan 11,2 kilometer per seconde, de snelheid die nodig is om aan de aantrekkingskracht van de Aarde te ontsnappen (de zg. ontsnappingssnelheid).
17 maart » Bisschopswijding van Petrus Moors, Nederlands bisschop van Roermond, door aartsbisschop Bernardus Alfrink van Utrecht.
31 maart » De 14e dalai lama, Tenzin Gyatso, steekt de grens over naar India en krijgt daar politiek asiel.
12 september » Lancering van de Russische Loena 2.
13 september » Beëdiging van Heinrich Lübke als tweede bondspresident van West-Duitsland.
13 december » Aartsbisschop Makarios wordt de eerste president van Cyprus.
Dag van begraven 29 augustus 1959
De temperatuur op 29 augustus 1959 lag tussen 10,2 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 6,4 uur zonneschijn (46%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
3 februari » Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper komen om bij een vliegtuigongeluk. Deze dag wordt bekend als "The day the music died" (De dag waarop de muziek stierf).
31 maart » De 14e dalai lama, Tenzin Gyatso, steekt de grens over naar India en krijgt daar politiek asiel.
31 maart » De Maasbode komt voor het laatst uit als zelfstandige krant.
7 april » In Los Alamos wordt voor het eerst een kernreactor toegepast voor de productie van elektriciteit.
12 september » Lancering van de Russische Loena 2.
13 december » Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland; Redt een kind, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kreijne.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kreijne (onder)zoekt.
De publicatie Stamboom Van Leeuwen is opgesteld door L.H.van Leeuwen (contact is niet mogelijk).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.H.van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen/I109.php : benaderd 9 mei 2025), "Hendrikus Marinus "Henk" Kreijne (1907-1959)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.