Stamboom Van Kesteren/Schraven en Van Engelen/Jonkers » Gerardus Jan van Schuijl (± 1510-< 1560)

Persoonlijke gegevens Gerardus Jan van Schuijl 


Gezin van Gerardus Jan van Schuijl

Hij is getrouwd met Mechtilda Franciscus Poirters.

rond 1535.


Notities over Gerardus Jan van Schuijl

alt. van Schuyl

Hebben in 1563 al vier mondige kinderen (Jan, Thonis, Jennicken en Grietken) en nog onmondige kinderen (Belken en ...), zie akte NTI-15240-3809: 1274. Verder zijn er nog Frans, Peter en Helena (met dank aan Guus)

Volgende info is met dank aan Guus op het forum van het BHIC: Gerrit komt uit Gemert, waar het echtpaar ook gewoond heeft. Volgende akte is van Gemert:

RA Gemert R113 359
279. De erfgenamen van w. MARGRIET dv GERIT van SCHUIJL , de vrouw van w. CLAES GERITS van BERCKEL (verwijzing naar schepenbrief Aarle 3 feb . 1615 ) , te weten PEETER en FRANS , gebroeders, zonen van GERIT van SCHUIJL , HENRICK zv JAN van SCHUIJL, zich sterk makend voor zijn broer en zusters , AERDT en GERIT
zonen van ANTQNIS van SCHUIJL , mede voor hun broers en zusters , DIERCK van HOUT als man van GOORTGEN dv JENNEKE GERITS van SCHUIJL ( haar vader: DIERCK GOOORTS) , JAN JAN MARCELISSEN als man van HEIJLKE dv GERIT van SCHUIJL , en de kinderen van wijlen BEELKE dv GERIT van SCHUIJL, verwekt door GOERDT MAESSEN van ROlJE , te weten GERARDT GOERDTS en LAMBERT de WEGBECKER als man van METGEN, en zich sterk makend voor THOMAS, de broer van Metgen, hebben vercocht aan JAN, DIERCK en HEIJLKE, kinderen van DIERCK GOERDTS, verwekt bij JENNEKE dv GERIT van SCHUIJL, een bunder hooibeemd te BEEK in de Schoondonck bij de Aa. Nog een halve bunder beemd aldaar in Laerdonck neven het gemeijnbroeck. Last: 7 st. jaargeld aan jonker Rogier Monincx, en de helft van drie halve braspenningen cijns in het boek van Helmond . 17 maart 1615 Get.: DJ/JL/DH

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gerardus Jan van Schuijl?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Van Schuijl


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
B. van Kesteren, "Stamboom Van Kesteren/Schraven en Van Engelen/Jonkers", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-kesteren/I3442.php : benaderd 6 oktober 2022), "Gerardus Jan van Schuijl (± 1510-< 1560)".