Stamboom Van der Linden - Driehuis - Broere - Meulman » Arnoldus Melgeringh (1791-????)

Persoonlijke gegevens Arnoldus Melgeringh 


Gezin van Arnoldus Melgeringh

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Arnoldus Melgeringh?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Arnoldus Melgeringh

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Arnoldus Melgeringh

Lena Sabe
1716-1785
Agnes Scheffer
± 1750-1830

Arnoldus Melgeringh
1791-????


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. https://hetutrechtsarchief.nl/collectie/08977DAA8C987BDDE0534701000A4B62

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 27 februari 1791 lag rond de 1,0 °C. Er was 48 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: betrokken sneeuw. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1791: Bron: Wikipedia
   • 17 februari » Eerst uitvoering van de 93ste symfonie van Joseph Haydn, de eerste van zijn 12-delige Londense symfonieënreeks.
   • 4 maart » Vermont wordt toegelaten als 14e staat in de VS. Het is de eerste staat na de 13 'oorspronkelijke' staten die bij de VS wordt toegevoegd.
   • 30 maart » Eerste definitie van de meter (in Parijs) als 1/10.000.000e deel van de afstand tussen de noordpool en de evenaar.
   • 3 mei » De eerste geschreven grondwet van Europa treedt in werking in Polen. (Poolse Grondwet van 3 mei 1791)
   • 22 augustus » Slaven komen in opstand op het eiland Hispaniola, waarmee het proces gestart wordt van de latere oprichting van Haïti en de Dominicaanse Republiek.
   • 30 september » Première van de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart in Wenen.

  Over de familienaam Melgeringh


  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Niek van der Linden, "Stamboom Van der Linden - Driehuis - Broere - Meulman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-linden-driehuis-broere-meulman/I1189.php : benaderd 20 juni 2024), "Arnoldus Melgeringh (1791-????)".