genealogieonline

Stamboom van der Horst - 440 jaar van der Horst van Wagenberg tot de Moerdijk

Foto van Michel van der Horst

De publicatie Stamboom van der Horst - 440 jaar van der Horst van Wagenberg tot de Moerdijk is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 2.601 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Cornelis van den Horst werd geboren circa 1580 in Wagenberg.

Hij (en zijn voorouders) werden zo genoemd omdat zij afkomstig waren van “Den Horst”, in een polder tussen Wagenberg en Made.

434 jaar en 13 generaties later staan in dit boek meer dan 650 rechtstreekse afstammelingen en werden ook meer dan 1600 aangetrouwde personen gelijst.

Die 2250 van der Horst’en en aanverwanten bleven meestal in de regio Made-Moerdijk wonen. Velen van hen verhuisden naar andere Nederlandse provincies. Sommigen emigreerden naar België, Duitsland, Frankrijk of andere Europese landen. Enkelen vind men echter wereldwijd terug, van Canada tot Australië, van de Verenigde Staten tot Indonesië.

Men ziet ze in alle lagen van de bevolking: sommigen genoten van veel aanzien, enkelen zijn echter gekend voor minder fraaie zaken.

Welvaart en armoede lagen soms niet ver van elkaar of volgden snel mekaar op.

Ook geluk of ongeluk kon ieders deel zijn.

In dit boek is dit alles terug te vinden, aangevuld met vele anekdoten of het officieel relaas van hun wedervaren.

Verdere inlichtingen over het boek kunnen bekomen worden bij de auteur.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!