genealogieonline

Stamboom Van der Heide van PAS-VER

Foto van Lammert van der Heide

De publicatie Stamboom Van der Heide van PAS-VER is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 1.315 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 309 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


STAMBOOM VAN DER HEIDE van PAS-VER.

Mijn naam is Lammert van der Heide - Rottevalle 1947- woonplaats Ruinerwold Drenthe. Ik onderzoek de naam van der Heide welke rondom Drachten,Opeinde, Rottevalle, Houtigehage, Drachtster Compagnie hebben gewoond.

De naam PAS-VER als toevoeging aan mijn stamboom slaat op de eerst bekende woning van de familie. PAS-VER was een woonhuis tapperij/ cafe en boerderij gelegen aan de Folgeralaan (nu Folgersterleane 50) tussen Drachten en Rottevalle.

HIer hebben Jan Jans van der Heide en Taapke Rommerts van der Heide zich rond 1815 gevestigd. Ze kwamen uit Opeinde waar Jan Jans op 12 april 1812 de naam van der Heide heeft aangenomen. Na het overlijden van Jan Jans in 1822 kwam zoon Foppe Jans met zijn vrouw en kinderen bij moeder in te wonen. De kost werd verdiend met de tapperij/cafe, boerderij en veehandel.

In 1835 is er op wat nu Folgersterleane 55 is een nieuwe boerderij gebouwd door Foppe Jans van der Heide. In 1930 Heeft Jacob Foppes van der Heide door zijn zwager Siebe Houtman uit Nijega een nieuwe boerderij voor de bestaande boerderij laten bouwen. Hier heeft tot 2004 Lammert van der Heide 1924-2004 gewoond, hij was ongehuwd. De familie heeft familie graven in Opeinde op de bijzondere begraafplaats waar verschillende van der Heide's zijn begraven. Het oudste monument is van 1868 toen is Foppe Jans 1800-1868 daar begraven, in  1875 is zijn vrouw Aaltje Jacobs Noordstra 1799-1875 daar ook begraven. 

Via zoekwerk en contacten op deze site hoop ik wat meer over de familie aan de weet te komen.

 

 

 

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!