genealogieonline

Stamboom Van den Heuvel-Jacobs » ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL (1696-????)

Persoonlijke gegevens ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL 


Afbeelding(en) ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL


Voorouders (en nakomelingen) van ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL


Gezin van ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL

Hij is getrouwd met Elisabetha van den Eventuijn.

BruidegomAnthonius van den Heuvel ,

BruidElisabetha van den Eventuijn ,


PlaatsHelmond


Datum trouwen24-10-1723DTB Helmond inv.nr. 68.8

op 24 oktober 1723 te Helmond, Nederland, hij was toen 27 jaar oud.


Kind(eren):

  1. JOANNES VAN DEN HEUVEL  1724-???? 


Notities over ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL

Anthonius van den Heuvel is geboren in Heusden bij ’s Hertogenbosch in Brabant, juist op de grens met Gelderland (dit is gelegen in het land van de Hollanders boven de ‘Moerdijk’), een zeer mooi authentiek versterkt stadje met ingenieuze vestingen (het type zoals ontworpen door de middeleeuwse ingenieur-wiskundige Simon Stevin ° 1548), zijn beroep was waarschijnlijk landbouwer.

="font-size: 11.1111116409302px;">Na veel zoeken heb ik onze voorvaders, de naamdragers van den Heuvel gevonden die woonden in de streek rond Veghel. Rond de steden ’s Hertogenbosch en Eindhoven en tot in Tilburg en Breda. De plaatsen Riethoven, Best, Geldrop, Helmond, Heusden, Etten-Leur en vooral en dit gedurende generaties in Oirschot. In die gemeente situeert zich onze oudste gekende stamvader Henrick Teunis van den Heuvel (°1605 in Oirschot, Nederland).

handtekening van Keizer Karel de Grote (°748 in Ingelheim, Duitsland). Deze duidt op de rechtstreekse afstamming van Karel de Grote, hetgeen niet zo uitzonderlijk is voor ons Europeanen. Vier % van de huidige Europese bevolking heeft familiebanden met de afstammelingen van Karel de Grote, echter weten zij dit meestal niet.

size: 11px;">Van onze tak voorvaders van den Heuvel kennen we deze 36 opeenvolgende afstammelingen. Van Karel de Grote zelf, langs de adellijke familie van Cuyck tot de familie de Hoppenbrouwer. Henrica de Hoppenbrouwer (°1625) huwde met Petrus van den Heuvel (°1627), zoon van voornoemde stamvader Henrick Teunis en werd moeder van onze voorvader Godefridus van den Heuvel (°1665) waarmede de afstamming geboekt is voor het nageslacht.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam VAN DEN HEUVEL


Historische context

Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ivo van den Heuvel, "Stamboom Van den Heuvel-Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-den-heuvel-jacobs/I1662.php : benaderd 19 september 2021), "ANTHONIUS VAN DEN HEUVEL (1696-????)".