Stamboom van Alle STEENIS/STEENES'en

Foto van Hubert van Steenes
De publicatie Stamboom van Alle STEENIS/STEENES'en is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 23.047 personen. Vanwege privacy zijn 3.324 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 7 februari 2024.


Deze stamboom is een 'project in progress'. De gegevens zijn tussen 1992 en 2004 in de basis - en speciaal in de periode vóór 1500 - onderzocht en verzameld door mijn broer Theodorus J.H.M. van Steenes, Theo (*1951/+2004) in zijn onvermoeibare zoektocht naar de herkomst van onze familie Van Steenes-->Van Steenis-->Van den Steenhuys-->enz.

Mijn doel is het opzetten van een zo compleet mogelijke genealogie van de vele en mogelijk ALLE Steenis/Steenes'en met oorsprong Betuwe-Nederland vanaf 1000 tot heden (incl. families in GB, USA, CAN, AUS en Indonesia). Controle van mijn gegevens bij overname verdient altijd aanbeveling.

De naam (van) Ste(e)nis (ook: van Steenes) is een verkorting van 'Van den Steenhuys' en afgeleid van 'van het Steenen Huis' bij (Gelder)Malsen. Eerste drager van deze naam was Hermanus van den Steenhuys (ca.1300-1353); Ridder in de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht en in dienst van het Bisdom van Utrecht. De verkorting van de naam is in gebruik vanaf ca.1480 in de gerechtelijke procesverslagen inzake Otto van den Steenhuys/van Ste(e)nis (ca.1450-1515). Het familiewapen 'drie zwarte gaande geluipaarde leeuwen onder elkaar rood getand, getongd en genageld op een gouden schild' werd in oorsprong gedragen door de Hertog van Schwaben, later als Frederik II gekroond tot Koning van Duitsland en Keizer van het Heilige Roomsche Rijk. Hij schonk het wapen toen aan zijn raadsman en vertrouweling Eberhardt von Tanne Waldburg (1170-1234), die hij benoemde tot Rijksvoogd over zijn Zuidduitse Koninkrijk  ---> De directe stamlijn Von Tanne Waldburg/Van den Steenhuys is in verder in onderzoek.

Alle info van vóór anno 1000 AC is ongecontroleerd/ongedocumenteerd en uit curiositeit opgenomen, amusant, echter daardoor per definitie onzeker.

(X) = betekent dat er van deze personen geen verband is aangetoond met deze genealogie !

Opmerkingen, aanvullingen en/of correcties zijn altijd welkom.

Laatste update: 2023-02-04

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenCollecties

Deze publicatie is onderdeel van de volgende collectie(s):

Logo Genealogie Online collectie Bevolkings­reconstructiesBevolkings­reconstructies

Publicaties die bevolkingsreconstructies van families en inwoners van een bepaalde plaats of regio weergeven.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!