genealogieonline

Stamboom van Alle STEENIS/STEENES'en

Foto van Hubert van Steenes

De publicatie Stamboom van Alle STEENIS/STEENES'en is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 18.809 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 2.043 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Deze stamboom is een 'project in progress'. De gegevens zijn veelal verzameld tussen 1992 en 2004 door mijn broer T.J.H.M. van Steenes, Theo (*1951/+2004) in zijn onvermoeibare zoektocht naar de herkomst van onze familie Van Steenes-->Van Steenis-->Van den Steenhuys...etc.

Mijn doel is het opzetten van een zo compleet mogelijke boom van vele en mogelijk ALLE Steenis/Steenes'en met oorsprong Betuwe-Nederland vanaf 1000 tot heden (incl. families in GB, USA, Canada, Indonesia en AUS). Controle van mijn gegevens verdient altijd aanbeveling.

De naam (van) Ste(e)nis (ook: van Steenes) is een verkorting van 'Van den Steenhuys' en afgeleid van 'van het Steenen Huis' bij (Gelder)Malsen. Eerste drager van deze naam was Hermanus van den Steenhuys (ca.1300-1353); Ridder in de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht en in dienst van het Bisdom van Utrecht. De verkorting van de naam is in gebruik vanaf ca.1480 in de gerechtelijke procesverslagen inzake Otto van den Steenhuys/van Ste(e)nis (ca.1450-1515). Het familiewapen 'drie zwarte gaande geluipaarde leeuwen onder elkaar rood getand, getongd en genageld op een gouden schild' werd in oorsprong gedragen door de Hertog van Schwaben, later als Frederik II gekroond tot Koning van Duitsland en Keizer van het Heilige Roomsche Rijk. Hij schonk het wapen toen aan zijn raadsman en vertrouweling Eberhardt von Tanne Waldburg (1170-1234), die hij benoemde tot Rijksvoogd over zijn Zuidduitse Koninkrijk  ---> De directe stamlijn Von Tanne Waldburg/Van den Steenhuys is verder in onderzoek.

Alle gegevens worden handmatig opgezocht en ingevoerd (niets automatisch) en worden als mogelijk met bronnen onderbouwd.

Opmerkingen, aanvullingen en/of correcties zijn altijd welkom.

Laatste update: 2021-07-28

 


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!