Stamboom ter Maten » Hindrik Jans Braam (1747-1814)

Persoonlijke gegevens Hindrik Jans Braam 


Gezin van Hindrik Jans Braam

Hij is getrouwd met Geertje Egberts.

Zij zijn getrouwd op 21 februari 1772 te Veendam, Gemeente Veendam, Groningen, Nederland, hij was toen 24 jaar oud.


Notities over Hindrik Jans Braam


Hindrik Jans Braam en Geertjen Egberts. Goederen ongemeen, winst en verlies half om half, kinderen gelijk, hetgeen ook geldt inzake de goedeen van bruidegoms grootvader en grootmoeder, Hindrik Jans Braam en vrouw, het recht van representatie wordt gegeven aan de kinderen van wederzijdse dedingslieden en aan de kinderen van Wicher Brens en Saakje Lubberts (ehel.) en van Jan Meier en Frauke Hindriks (ehel.) [<>van Heine Klaasen en Annigjen Hindriks <>is doorgehaald], indien hij eerder overlijdt dan krijgt zij 1000 gld., omgekeerd krijgt hij 600 gld., welke goederen desnoods verteerd mogen worden, indien er geen kinderen zijn, zijn er kinderen dan kunnen die hun erfdeel pas opeisen, als de achterblijvende partner hertrouwd, als beiden zijn overleden en het jongste kind 18 jaar oud is.
Brg.: Jan Hendriks Braam en Trijntje Fokkes, ouders. Hindrik Jans Braam en Hilligjen Jans, grootouders. Fokke Jakobs en Ewina Oomkes [Eeuwina Oomkes] (ehel.), Hindrik Jakobs en Aaltje Jakobs, halfbroers en halfzuster. Reint Engberts en Diepke Jakobs (ehel.), halfzuster. Abraham 1900 Hindriks Braam en Klaas Hindriks Braam, ooms. Heine Klaasen, aangetrouwde oom. Pietertje Hindriks, moeij. Luitje Hindriks en Tietje Jans (ehel.), aangetrouwde oom en aangetrouwde moeij. Fokke Tiddes en Diepke Alberts (ehel.) en Fokke Alberts en Geertje Fokkes (ehel.), neven en nichten. Jurjen Philippus [Jurjen Filippus] en Hilligjen Luigjes (ehel.), nicht. Klaas Reinders, aangetrouwde neef.
Br.: Egbert Lubberts en Elsjen Geerts, ouders. Margjen Egberts, zuster. Lubbert Alberts en Grietje Geerts (ehel.), moeij. Wicher Brens en Saakje Lubberts (ehel.), (niet aanwezig), moeij. Derkjen Wichers [Derkje Brens], Jan Jakobs Drok en Martje Jans (ehel.), Roelf Jans Suk, Albertje Lubberts en Roelf Gerrits en Geertje Lubberts (ehel.), neven en nichten. Getuigen: Sijben Fokkes [Sijben Fockes] en Hindrik Abrahams

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hindrik Jans Braam?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hindrik Jans Braam

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Hindrik Jans Braam

Voorouders (en nakomelingen) van Hindrik Jans Braam

Trijntje Fokkes
1706-< 1746

Hindrik Jans Braam
1747-1814

1772

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 21 februari 1772 lag rond de 4,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west ten zuiden. Typering van het weer: donker regen hagel. Bron: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1772: Bron: Wikipedia
      • 14 januari » De Groot Meester Nationaal van d'aloude en Zeer Eerwaarde Maatschappij der Vrije en Aengenomen Metzelaers, in de Republieq der Verenigde Nederlanden, ressort van de Generaliteit en onderhorige Volksplantingen verleent de loge L'Union Provinciale, gevestigd in Groningen (stad) haar constitutiebrief. De vrijmetselaars worden in Noord-Nederland actief.
      • 8 juni » Zaligverklaring van Paolo Burali d'Arezzo, Italiaans kardinaal-aartsbisschop van Napels.
      • 1 november » Antoine Lavoisier publiceert zijn ontdekking dat fosfor en zwavel bij verwarming "in massa toenemen".
    • De temperatuur op 19 september 1814 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1814: Bron: Wikipedia
      • 11 januari » Slag bij Hoogstraten - Het Franse leger wordt verslagen in een reeks confrontaties in de Noorderkempen in België.
      • 14 januari » Vrede van Kiel ondertekend.
      • 6 april » Napoleon doet afstand van de troon.
      • 30 mei » Napoleon wordt verbannen naar Elba.
      • 7 augustus » Paus Pius VII heft het verbod op de jezuïetenorde uit 1773 op.
      • 29 november » Het dagblad The Times in Londen neemt een van de eerste stoommachines in gebruik om de drukpers aan te drijven.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Braam

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Braam.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Braam.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Braam (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom ter Maten is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Herman ter Maten, "Stamboom ter Maten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-ter-maten/I56207850.php : benaderd 4 mei 2024), "Hindrik Jans Braam (1747-1814)".