Stamboom Stoffels en Struik » Arij de Meijer (1773-1812)

Persoonlijke gegevens Arij de Meijer 


Gezin van Arij de Meijer

Hij is getrouwd met Catharina de Heer.

Toestemming voor het huwelijk is 27 september 1798 verkregen te Dordrecht.

Zij zijn getrouwd in het jaar 1802, hij was toen 28 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Resier de Meijer  1799-1832
 2. Barbara de Meijer  1800-????
 3. Appolonia de Meijer  1803-1868 
 4. Hendrika de Meijer  1807-1812
 5. Arie de Meijer  1809-1888 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Arij de Meijer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Arij de Meijer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Arij de Meijer


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Aanknopingspunten in andere publicaties

  Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 11 december 1773 lag rond de 3,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: omtrent helder zeer betrokken. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1773: Bron: Wikipedia
   • 17 januari » Het motet Exultate, jubilate van Wolfgang Amadeus Mozart wordt in Milaan voor het eerst opgevoerd, door de castraat Rauzzini.
   • 17 januari » James Cook bereikt als eerste de Zuidpoolcirkel.
   • 26 april » Paus Clemens XIV creëert twee nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse curieprelaat Giovanni Angelo Braschi.
   • 21 juli » Opheffing van de Jezuïetenorde door paus Clemens XIV.
   • 27 november » Het VOC-schip Vrouwe Elisabeth Dorothea vergaat nabij Callantsoog. Slechts 6 van de 145 man weten deze ramp te overleven.
   • 16 december » De Boston Tea Party was een van de gebeurtenissen die leidden tot de Amerikaanse Revolutie. De Tea Party-beweging ontleent aan deze gebeurtenis haar naam.
  • De temperatuur op 21 januari 1812 lag rond de 1,0 °C. Er was 4 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1812: Bron: Wikipedia
   • 28 mei » Rusland en Turkije sluiten in Boekarest vrede.
   • 24 juni » Napoleon Bonaparte valt Rusland binnen op weg naar Moskou. Een half jaar later is hij weer terug.
   • 22 juli » Britse troepen onder leiding van de Hertog van Wellington verslaan de Fransen bij Salamanca in Spanje.
   • 7 september » Slag bij Borodino, waarschijnlijk grootste veldslag uit de geschiedenis.
   • 1 oktober » Oprichting Avans Hogeschool.
   • 12 november » Het leger van Napoleon trekt zich terug uit Moskou en steekt de Berezina over.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam De Meijer


  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Jan Stoffels, "Stamboom Stoffels en Struik", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-stoffels-en-struik/I8186.php : benaderd 26 mei 2024), "Arij de Meijer (1773-1812)".