STALPAERT - STALPERS XVII Generaties » Johan Stalpert (± 1400-????)

Persoonlijke gegevens Johan Stalpert 

 • Hij is geboren rond 1400.
 • (Akte) vanaf 27 februari 1423.
  RDO_OA Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht
  1865-1865 Akte door Gosen van Aeswijn en Gherit van Huete, schepenen van Doesburg, houdende testamentaire schenking door Gherit van Bynoirden en zijn echtgenote Alijd aan de kerkheer van Doesburg van een rente van 2 pond jaarlijks uit het huis waarBelcken in woont, gelegen in de Smeetstraat naast Gherit Spijc, 1420.
  Met akte door Maes van Batenborch en Gosen van Aeswijn, schepenen van Doesburg, houdende testamentaire schenking door Johan Stalpert en Aliid Francken aan het Duitse huis te Doesburg van 2 pond rente uit hun huis aan de Smeetstraat tussen die van Egbert te Beemthurst en Scaepken, 1423.
  Met akte door Warner Lering en Randolph Veer, schepenen van Doesburg, houdende schenking bij testament door Dycken Beernts van Luer weduwe aan Johan van Naeldwick, commandeur en kerkmeester te Doesburg van een rente van 1½ pond gaande uit het huis aan de Smeetstraat waar Johan Brust in woont, gelegen op de hoek naast Beernd van Gulich, 1426.
  Met akte door Gherit van Huete en Gadert van Essen, schepenen van Doesburg, houdende schenking door Rolof Schulte, pastoor te Doetinchem, Beernt Schulte en zijn echtgenote Lutgart en Johan Peterssoen met zijn echtgenote Lubbe aan Katherine, weduwe van Maes van Batenborch van een rente van 1 pond per jaar uit een huis en hofstede in de Smeetstraat gelegen tussen het goed van Belcken Gheritssoen en Nyese Cluten, welke rente vervolgens is geschonken door Katharina aan Johan van Naeldwick, commandeur en pastoor te Doesburg, 1429
  1865.01 Ao1420 apr.29
  1865.02 Ao1423 feb 27 Johan Stalpert en Aliid Francken.
  1865.03 Ao1426 feb 7
  1865.04 Ao1429 jan 2
 • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 9 augustus 2021.

Gezin van Johan Stalpert

Hij is getrouwd met Aleid/ Aliid Francken.

Zij zijn getrouwd

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johan Stalpert?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Stalpert

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Stalpert.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Stalpert.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Stalpert (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Mark Stalpers, "STALPAERT - STALPERS XVII Generaties", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-stalpers/I22092.php : benaderd 20 juli 2024), "Johan Stalpert (± 1400-????)".