Stamboom Spapens-Luijpen en Michielsen-van Loosdrecht » Magriet van Heijst (1654-< 1718)

Persoonlijke gegevens Magriet van Heijst 


Gezin van Magriet van Heijst

Zij is getrouwd met Adriaan Adriaan Spapen.

Zij zijn getrouwd op 23 juli 1683 te Goirle.

Samen met haar familie werd Margriet genoemd bij verkopen van land onder Gilze als erfgenaam van haar vader Johan van Heijst en van Cornelia van Heijst. Haar moeder Maria van Dijck verkoopt in 1711 haar deel in het huis Ter Loo aan haar neef Antonij Crols, de landdeken van Breda.
In 1719 verkopen Antonij, Florentius en Henricus van Heijst, kinderen van Cornelis van Heijst bij Catalijn van Dijck, Maria van Heijst, dochter van Jan van Heijst bij Maria van Dijck en hun kleinkinderen Adriaan, Jan, Johanna en Florentius Spapen, Justinus van den Broek huwt Cornelia Broeken en Maria Anna Broeken (huwt Hermanus de Roy), kinderen van Peter Broeken bij Dorothea van Heijst, ook een dochtervan Maria van Dijck voornoemd, aan sr.
Cornelis Verheijden te Goirle aan de kerk "een huijs, brouwhuijs, torfschop, schuer ende huijsinge daer den olijmolen instaat".
Als erfgenamen van Maria van Heijst verkopen de kinderen van Adriaan Spapen en de kinderen van Peter Broeken een akker in de Oudenhuijsen te Goirle aan Adriaan Hosemans en ontvangen zij (ƒ168.-.-als aflossing van een geleend kapitaal van de curators van de insolvente boedel van Cornelis Appels en Jan van Lier.
De kinderen van Adriaan verkopen in 1718 samen met de familie Heerkens, ieder voor de helft, een weide te Goirle, afkomstig van hun overgrootvader Marten van de Sande.
Op 26.1.1701 testeren Adriaan Adriaan Spapen "sieck te bedde liggende" en Margriet Jan van Heijst. De langstlevende wordt universeel erfgenaam en zal de kinderen alimenteren "ende de selve laeten leeren leesen ende schrijven mitsgaders een ambagt off hantwerck daertoe die best sullen bevonden worden bequaem te wesen om hennen cost te konnen winnen".
Als weduwe van Adriaan verkoopt Margriet in 1713 een beemd onder Goirie aan Michiel en Willem van den Bakertant.
Margriet testeert als weduwe in 1717 "sieckelijcq in den hoek van den haert sittende", waarbij zij prelegateert aan haar zoon Jan ƒ100.-.-, waarmee zij wil egaliseren en vereffenen wat haar drie andere kinderen haar gekost hebben aan schoolgeld en om een mbacht te leren, tevens wil zij hiermee haar zoon Jan belonen van de bewezen diensten in haar weduwlijke staat. De resterende goederen moeten gepart worden in vier gelijke delen.
Zij sterft voor 1.3.1718. Op die datum verkopen haar kinderen samen diverse percelen land onder Goirie.
Tot de erfdeling gaan zij over 10.1.1719. Jan erft een huis, schuur en hof, een akker achter het huis, genaamd het Kattebosch en een perceel zowel heide als weide aan de Hoge Vonder, Adriaan erft een drietal weilanden, Floris een huis, schop en hof met een weiland daar annex in de Ketsheuvel te Goirie, een akker omtrent de windmolen en een akker op de Rijt. Johanna erft enkele heide en weidevelden onder Goirie.

Kind(eren):

  1. Johanna Spapen  1684-1759 
  2. Adrianus Spapen  1686-???? 
  3. Jan Adriaan Spapen  1688-1741 
  4. Florentius Spapen  1691-1740 
  5. Maria Anna Spapen  1693-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Magriet van Heijst?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Magriet van Heijst

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Magriet van Heijst


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • Stadhouder Prins Willem III (Huis van Oranje) was van 1672 tot 1702 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1683: Bron: Wikipedia
    • 6 juni » In Oxford opent het Ashmolean Museum, het eerste universiteitsmuseum ter wereld.
    • 12 september » Het beleg van Wenen wordt gebroken bij aankomst van een strijdmacht van 30.000 Poolse, Oostenrijkse en Duitse troepen onder leiding van de Poolse koning Jan Sobieski.


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Gerard Spapens, "Stamboom Spapens-Luijpen en Michielsen-van Loosdrecht", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-spapens-luijpen-en-michielsen-van-loosdrecht/I1140.php : benaderd 20 mei 2024), "Magriet van Heijst (1654-< 1718)".