Stamboom Sennekool/Wilmink

Foto van Josef Sennekool
De publicatie Stamboom Sennekool/Wilmink is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.122 personen. Vanwege privacy zijn 106 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 19 juni 2024.


Mijn naam is Josef Sennekool.

Uit nieuwsgierigheid over de betekenis van mijn achternaam ben ik in 1975 begonnen met archiefonderzoek. Eerst in Nederland, waar mijn grootvader vandaan kwam, en later ook in Duitsland. Uiteindelijk bleek dat Sennekool geen Nederlands of Duits woord is, maar een verbastering van het woord Chernicow. Waarschijnlijk zijn deze Chernicows in de 17e eeuw of eerder uit het gebied in het Noorden van het huidige Ukraine geëmigreerd. Het vorstendom Chernigov, met een roerige geschiedenis en verschillende bezettingsmachten had in de 17e eeuw ook zeer veel Joodse inwoners, die toen en later werden vervolgd en verdreven. Daarom zijn overal op de wereld personen te vinden met een naam die afgeleid is van Chernigov.

Mijn archiefonderzoek is grotendeels gebaseerd op online recherches. Ondertussen is het uitgebreid naar de voorouders van mijn moeders kant (o.a. Lantzerath) en mijn echtgenote (o.a. Wilmink).

De stamboomgegevens zijn in verschillende systemen te vinden. Het gevolg daarvan is wel dat de informatie niet altijd gesynchroniseerd is.

Bijdragen van anderen zijn altijd welkom.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!