Stamboom Roodenburg » Elizabeth Teeboom (1906-1943)

Persoonlijke gegevens Elizabeth Teeboom 

Bron 1

Gezin van Elizabeth Teeboom


Notities over Elizabeth Teeboom

Tussen 2 maart 1943 en 20 juli 1943 reden er negentien treinen met 34.313 Nederlandse joden van Westerbork naar het Poolse vernietigingskamp Sobibor. In Sobibor zijn in totaal ruim 250.000 joden vermoord, slechts 47 overleefden het kamp waaronder twee Nederlandse vrouwen: Selma Engel-Wijnberg en Ursula Stern. Zij braken tijdens de gevangenenopstand van 14 oktober 1943, samen met driehonderd medegevangenen, uit het kamp en vluchtten door het mijnenveld naar het bos eromheen. Verreweg de meeste ontsnapte gevangenen werden snel opgespoord en vermoord. Zestien andere Nederlandse overlevenden zijnheel kortstondig in Sobibor geweest. Zij zijn na aankomst onmiddellijk weggevoerd naar een in de buurt gelegen werkkamp. Alle andere Nederlandse joden zijn na aankomst in Sobibor vermoord. Na de opstand werd het vernietigingskamp ontmanteld, de resterende gevangenen gedood en alle sporen van de massamoord uitgewist.

Tegenwoordig markeert een monument de plek waar de gaskamers van Sobibor stonden en rest een heuvel van as als stille getuige.

De 19 treinen naar Sobibor vertrokken alle in 1943 vanuit Westerbork, steeds op dinsdagmorgen.

*2 maart, 1105 personen van wie geen overlevenden.

*10 maart, 1105 personen van wie 13 vrouwelijke overlevenden.

*17 maart, 964 personen van wie 1 mannelijke overlevende.

*23 maart, 1250 personen van wie geen overlevenden.

*30 maart, 1255 personen van wie geen overlevenden.

* 6 april, 2020 personen van wie 2 vrouwelijke overlevenden.

*20 april, 1166 personen van wie geen overlevenden (Hartog van Adelsberg, Leentje Bannet-van Bueren, Grietje Bas-van der Woude, Sientje Brandel-Koster met haar man Meijer en hun 2 kinderen, Alida vanBrink-Witteboon en haar dochter Engelina, Joseph van Bueren, Mietje van Bueren-Berkelouw met haar man Moses, Heintje van Kloeten-Fierlier met 2 zoontjes, Leentje Drukker-Hagenaar met haar man Mozes en hun dochertje Roosje, Jansje Dwinger-van Gigch, Charles+Maurits+Robert Frieser (3 broers), Rijntje de Haan-van Baale met haar man Emanuel en hun zoon Philippus, Jansje de Haas-Fierlier, Barendina van Hesse-Leons met haar man Jakob en hun zoon Nathan, Duifje Izaäks-Wessel, Jacob Jacobs, Keetje Schnitzler en haar zus Anna van Klaveren-Schnitzler met haar man Bernardus, Emanuel van Kloeten, LeentjeKornalijnslijper-Polak met haar man Abraham en hun zoon Jesaja, Saartje Koster-Lagrand met haar zoons Levie en Izaak, Mathilde Mug-de Wolf met haar man Isaac en hun 2 kinderen, Judith Krant-Peeper, Elisabeth Lagrand-van Vollenhoven met haar man Marcus en hun dochter Sophia, Susanna Roodenburg-Sanders, Naatje de Rooij-Ossendrijver, Kaatje Sanders-Trijtel met haar man Jacob en haar moeder Claartje Trijtel-Cosman, Rachel Sanders-Boekbinder met haar man Joseph en hun 2 dochtertjes, Marianna van der Sluis (van Leeuwen,ovl)-de Wolf met haar man Jozeph met hun 3 kinderen en haar 3 kinderen uit een eerder huwelijk, Jetje Spetter-den Hartog met haar man Joseph en hun 3 kinderen, Henriëtte Schielaar met haar zus Betje, Roosje Schoolmeester-Aronson, Elizabeth Stodel-Knap, Elizabeth Teeboom, Klara Wijnberg-van der Sluis, Saartje de Winter-de Kriek, Esther de Wolf-Tokkie met haar man Abraham, Elisabeth de Wolff-Jacobij met haar 3 dochtertjes, Joseph van Zanten. Haeftlinge: Jette Frieser-Bierschenkmet haar man Jacob, Margaretha Haas-Vleeschhouwer met 2 van haar kinderen. Nachtrag zum normaltransport: Abraham Roodveldt, David van Gigh).

*27 april, 1204 personen van wie geen overlevenden.

*11 mei, 1446 personen van wie 1 mannelijke overlevende.

*18 mei, 2511 personen van wie geen overlevenden.

*25 mei, 2862 personen van wie geen overlevenden.

* 1 juni, 3006 personen van wie 1 mannelijke overlevende.

* 8 juni, 3017 personen van wie geen overlevenden.

*29 juni, 2397 personen van wie geen overlevenden.

*6 juli, 2417 personen van wie geen overlevenden.

*13 juli, 1988 personen van wie geen overlevenden.

*20 juli, 2209 personen van wie geen overlevenden.

Bron: Vernietigingskamp Sobibor, de transportlijsten, ISBN 90 6707 516 7.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Elizabeth Teeboom?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Elizabeth Teeboom

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Elizabeth Teeboom

Levie Knap
1842-1900
Hester Knap
1871-1942
Hester Knap

Elizabeth Teeboom
1906-1943


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Genealogie Boon - van der Mark Website, Brigitte Boon - van der Mark, Elizabeth Teeboom, 6 juli 2016
      Toegevoegd via een Smart Match

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: Genealogie Boon - van der Mark Website

      Familiestamboom: 58702701-17

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 23 december 1906 lag tussen -10,4 °C en -1,6 °C en was gemiddeld -7,3 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 17 augustus 1905 tot 11 februari 1908 was er in Nederland het kabinet De Meester met als eerste minister Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • In het jaar 1906: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,5 miljoen inwoners.
      • 15 februari » In Londen wordt de Labour partij opgericht.
      • 18 april » De Gereformeerde Bond wordt binnen de Nederlandse Hervormde Kerk opgericht.
      • 19 mei » Oprichting van de Engelse voetbalclub Southend United.
      • 3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
      • 10 december » Theodore Roosevelt krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
      • 23 december » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Atlántida Sport Club.
    • De temperatuur op 23 april 1943 lag tussen 6,7 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1943: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
      • 2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
      • 14 februari » Operatie Brandy - nachtelijke Britse commando-operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog op Florø, een havenplaats aan de westkust van Noorwegen.
      • 19 april » Albert Hofmann ontdekt het hallucinogene effect van lsd.
      • 24 augustus » Einde van de Conferentie van Quebec.
      • 10 september » Duitse troepen bezetten Rome.
      • 29 november » Partizanen proclameren hun eigen regering in bevrijd Joegoslavisch gebied: 'de raad van nationale bevrijding'.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Teeboom

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Teeboom.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Teeboom.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Teeboom (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Robert Roodenburg, "Stamboom Roodenburg", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-roodenburg/I527435.php : benaderd 6 juni 2024), "Elizabeth Teeboom (1906-1943)".