Stamboom Roddenhof Bremmer » Evert Everts van Haarst (1781-1864)

Persoonlijke gegevens Evert Everts van Haarst 

Bronnen 1, 2

Gezin van Evert Everts van Haarst

(1) Hij is getrouwd met Derkjen van der Wolde.

Zij zijn op 17 juni 1803 te Kamperveen, Overijssel, Nederland in ondertrouw gegaan.

, Dopen 1689-1811; Trouwen 1791-1810; Begraven 1760-1811; Lidmaten 1779-1809
Ze zijn in de kerk getrouwd op 5 juli 1803 te Kamperveen, Overijssel, Nederland, hij was toen 22 jaar oud.

, Dopen 1689-1811; Trouwen 1791-1810; Begraven 1760-1811; Lidmaten 1779-1809

Kind(eren):

  1. Jennigjen van Haarst  1807-1847 


(2) Hij is getrouwd met Geessien/Geesje Schrooten.Bron 3

Zij zijn op 31 maart 1822 te Zwollerkerspel in ondertrouw gegaan.

Datum: Akte 11, Huwelijksafkondiging Zwollerkerspel.
Zij zijn getrouwd op 3 mei 1822 te Zwollerkerspel, hij was toen 41 jaar oud.

Datum: Akte 10, Huwelijkse akte Zwollekerspel.

Kind(eren):

  1. Janna van Haarst  1822-1823
  2. Jan van Haarst  1824-1891
  3. Marrigje van Haarst  1826-1898 
  4. Gerrit van Haarst  1830-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Evert Everts van Haarst?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Evert Everts van Haarst

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Evert Everts van Haarst

De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Voorouders (en nakomelingen) van Evert van Haarst


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. BS Overlijden Evert Everts van Haarst, BSO13061864A52
      Overlijdens Akte Den Ham.


      Nommer 52.
      Op heden den Veertienden Junij achttien honderd vier en zestig verschenen voor ons Johannes Andries Helderman Burgemeester en Ambtenaar van den Burgelijken Stand der Gemeente Den Ham Albert Schothans oud drie en vijftig jaren landbouwer en Frederikus Kamphuis oud drie en vijftig jaren beide wonende te dezer gemeente en onverwant aan na temelden overledene (laatst gemelde van beroep winkelier) dewelke ons hebben aangegeven dat Evert van Haarst oud drie en tachtig jaren geboren te Oldebroek landbouwer wonende te dezer gemeente echtgenoot van Geesje Schroten weduwnaar van Geesje Schroten zoon van nn nn in voornamen der ouders onbekend op den dertienden dezer des voormiddags te zeven ure in het huis staande in wijk B. nummer zeven en tachtig overleden is.
      Van welke aangave wij deze akte hebben opgemaakt, die, na gedane voorlezing is geteekend door ons en de gemelde comparanten
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    2. Doop Evert Everts van Haarst, D25021781
      Doopboek Oldebroek.


      1781
      Gedoopt den 25 Febr.
      Everz gebor. d. 23 Febr. zoon van Evert Everdsz en Marretje Dries. Getuige Hendrikje Everds.
      804d.jj Maij acte van cautie gegeven voor Everd Everds voor 6 jaren na camperveen.
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    3. BS Huwelijk Evert Everts van Haarst en Geesjen Willems Schrooten, BSH03051822A10
      Huwelijks Akte Zwollerkerspel.


      No 10.
      Op heden den derden der maand Meij des jaars één duizend achthonderd twee en twintig, des voormiddags ten elf uren, compareerden voor ons Mr. Lucas Hendrik Coenraad Nilant, Schotlus van Zwollerkerspel, Provincie Overijssel, waarnemende de functien van Officier van den Burgelijken Staat, Evert Everts van Haarst, Landbouwer, woonachtig te Haarst, Gemeente Zwoller=kerspel, geboren in de Gemeente Oldenbroek Provincie Gelderland, den drie en twintigsten Februarij één duizend zevenhonderd een en tachtig, weduwenaar wijlen Derkje Jacobs van der Wolde, den twaalfden Januarij achttienhonderd twee en twintig te Haarst voornoemd overleden; meerderjarig Zoon van Evert Everts, overleden, en van Merretje Dries, daghuurdersche, woonachtig in de Gemeente Oldenbroek voornoemd; de moeder hare toestemming tot dit huwelijk gevende, blijkens Notariëele acte, onder de stukken berustende, en Geessien Schrooten dienstmaagd, woonachtig te Haarst, Gemeente Zwoller=kerspel, aldaar geboren en gedoopt te Zwolle den eersten November Zeventienhonderd één en negentig, meerderjarige dochter van Willem Schrooten, overleden en van Janna Jans, doende boerenbedrijf te Haarst voornoemd, de moeder alhier tegenwoordig en hare toestemming tot dit huwelijk gevende, dewelke ons verzochten, om tot de bevestiging van hun voorgnomen Huwelijk overtegaan, waarvan de openbare afkondigingen zijn gedaan, voor de Hoofddeur van het Gemeente-Huis alhier, op Zondag den eenendertigsten der maand Maart en Zondag den zevenden der maand April één duizend achthonderd twee en twintig, des voormiddags ten elf uren.
      Geen hinder of opspraak tegen voorschreven Huwelijk ons beteekend zijnde, zoo is het, dat wij, regt doende aan derzelver verzoek, na hun alle voorschreven stukken, mitsgaders het zesde Hoorddeel van het Burgelijk Wetboek over Huwelijken, te hebben voorgelezen, dezelve hebben gevraagd, of zij malkander alzoo voor Man en Vrouw aannamen, ieder afzonderlijk hiertoe zijne toestemming gegeven hebbende, verklaren wij, in naam der wet, dat Evert Everts van Haarst en Geessien Schrooten door het Huwelijk zijn vereenigd.
      Waarvan wij deze Akte hebben opgemaakt, in tegenwoordigheid van Abraham Voetelink, Deurwaarder, oud zevenveertig jaren, Jan van Ogterop, veltwagter, oud veertig jaren, beide woonachtig te Zwolle, Assien Meuleman, oud veertig jaren, van beroep landbouwer en Jurrien Stegeman, oud vijf en veertig jaren, van beroep Landbouwer, beide woonachtig onder Zwoller=kerspel alle vier hier toe verzogte getuigen en niet verwant, dewelke deze na gedane voorlezing, beneffens de Bruid en mij Scholtus hebben ondertekend, verklarende Evert Everts van Haarst, Janna Jans en Jurrien Stegeman niet te kunnen schrijven
      Er zijn gekoppelde afbeeldingen

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 23 februari 1781 lag rond de 3,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1781: Bron: Wikipedia
      • 6 januari » Op de Royal Square in Saint Helier op het Kanaaleiland Jersey verslaan de Engelsen de Fransen in de Slag om Jersey. Zowel de Britse aanvoerder majoor Peirson als de Franse aanvoerder baron De Rullecourt komen om het leven.
      • 13 maart » Astronoom William Herschel ontdekt de planeet Uranus.
      • 5 augustus » De Slag bij de Doggersbank, een zeeslag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk tijdens de Vierde Engels-Nederlandse Oorlog. De slag eindigt feitelijk onbeslist.
      • 4 september » Los Angeles wordt gesticht.
    • De temperatuur op 25 februari 1781 lag rond de 5,0 °C. Er was 22 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1781: Bron: Wikipedia
      • 6 januari » Op de Royal Square in Saint Helier op het Kanaaleiland Jersey verslaan de Engelsen de Fransen in de Slag om Jersey. Zowel de Britse aanvoerder majoor Peirson als de Franse aanvoerder baron De Rullecourt komen om het leven.
      • 13 maart » Astronoom William Herschel ontdekt de planeet Uranus.
      • 5 augustus » De Slag bij de Doggersbank, een zeeslag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk tijdens de Vierde Engels-Nederlandse Oorlog. De slag eindigt feitelijk onbeslist.
      • 4 september » Los Angeles wordt gesticht.
    • De temperatuur op 3 mei 1822 lag rond de 14,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1822: Bron: Wikipedia
      • 9 juni » Octrooi wordt toegekend aan Charles Graham voor het kunstgebit.
      • 14 juni » Charles Babbage presenteert zijn ontwerp voor een automatische rekenmachine.
      • 7 september » Brazilië wordt een onafhankelijk keizerrijk
      • 27 september » Jean-François Champollion kondigt aan dat hij de Steen van Rosetta heeft ontcijferd.
      • 12 oktober » Brazilië wordt een onafhankelijk keizerrijk.
      • 1 december » Dom Pedro wordt gekroond tot keizer van Brazilië.
    • De temperatuur op 13 juni 1864 lag rond de 12,0 °C. Er was 13 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1864: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 15 februari » De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
      • 19 maart » Oprichting van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door de Spaanse priester José Manyanet y Vives.
      • 22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
      • 20 november » Zaligverklaring van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
      • 4 december » Roemenië neemt een wet aan die joden uitsluit van juridische functies.
      • 16 december » Slag bij Nashville: Noordelijke troepen van de Unie onder bevel van generaal George Henry Thomas verslaan de Geconfedereerden in David County (Tennessee).
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Van Haarst


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Rijkens Roddenhof, "Stamboom Roddenhof Bremmer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-roddenhof-bremmer/I174.php : benaderd 18 mei 2024), "Evert Everts van Haarst (1781-1864)".