De temperatuur op 25 oktober 1921 lag tussen -2,8 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0,4 mm neerslag. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
18 maart » De tweede Vrede van Riga tussen Polen en de Sovjet-Unie. Ondanks de recente Poolse successen annexeert de Sovjet-Unie Oekraïne en Wit-Rusland. De regering van Oekraïne emigreert naar Frankrijk.
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
20 oktober » Frankrijk en Turkse revolutionairen sluiten het Verdrag van Ankara.
18 december » Het Pools voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis van het land. In Boedapest wordt met 1-0 verloren van Hongarije.
De temperatuur op 16 mei 1942 lag tussen 8,0 °C en 22,4 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
10 juni » Een groot deel van de bevolking van Lidice wordt in een wraakactie op bevel van Hitler uitgemoord. Het Tsjechische dorp wordt platgebulldozerd.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
22 augustus » Brazilië verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
12 november » Het Britse Achtste Leger onder generaal en later veldmaarschalk Bernard Montgomery neemt Tobroek in.
25 december » De Japanse onderzeeboot I 66 torpedeert ten noorden van Kuching de Nederlandse onderzeeboot K XVI waarbij alle 36 bemanningsleden om het leven komen.
De temperatuur op 28 februari 1999 lag tussen 3,6 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (57%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 april » Turkse aanklagers eisen de doodstraf tegen de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan wegens verraad en moord.
4 augustus » Het Mexicaans voetbalelftal wint de vierde editie van de Confederations Cup door Brazilië in de finale met 4-3 te verslaan.
1 oktober » Wales opent in de eigen hoofdstad Cardiff het vierde officiële wereldkampioenschap rugby met een 23-18 overwinning op Argentinië.
6 november » Het Conseco Fieldhouse vervangt de Market Square Arena als thuisbasis van de basketballers van de Indiana Pacers.
2 december » In het Britse wetenschapsblad Nature wordt een rapport van 22 onderzoekers gepubliceerd die het menselijke chromosoom 22 hebben kunnen ontcijferen.
7 december » Het Amerikaanse biotechnische bedrijf Genentech schenkt de Luikse professor Joseph Martial 680 miljoen frank voor zijn aandeel in de ontdekking van de werking van het gen. Hierdoor kunnen menselijke groeihormonen worden aangemaakt.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.