De temperatuur op 1 juli 1922 lag tussen 10,8 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 5,7 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
De temperatuur op 16 mei 1942 lag tussen 8,0 °C en 22,4 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
20 januari » De nazi's beslissen op de Wannseeconferentie over de 'Endlösung der Judenfrage' ('oplossing van het Jodenvraagstuk').
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
23 augustus » De Slag om Stalingrad begint.
12 november » Het Britse Achtste Leger onder generaal en later veldmaarschalk Bernard Montgomery neemt Tobroek in.
De temperatuur op 23 april 2008 lag tussen 9,1 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 6,8 mm neerslag gedurende 6,5 uur. Er was 6,3 uur zonneschijn (44%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
1 januari » De Nederlandse politieke partij Lijst Pim Fortuyn houdt op te bestaan.
6 april » Stijn Devolder wint de Ronde van Vlaanderen.
27 april » Feyenoord wint de 90ste editie van de KNVB beker ten koste van Roda JC.
2 juni » Twee Boliviaanse departementen, Beni en Pando, spreken zich in een referendum uit voor autonomie.
23 augustus » De Belgische hoogspringster Tia Hellebaut wint in Peking de olympische titel met een sprong van 2 meter 05, een persoonlijk record.
10 september » De Boliviaanse president Evo Morales stuurt de Amerikaanse ambassadeur naar huis, omdat hij separatisten in het Zuid-Amerikaanse land zou steunen in hun onafhankelijkheidsstrijd.
1951 » Charles Dawes (85), Amerikaans politicus en Nobelprijswinnaar
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.