Stamboom Reijnaerdts - Speth » Johan Arntzn. van LOM (± 1410-1473)

Persoonlijke gegevens Johan Arntzn. van LOM 

Bron 1

Voorouders (en nakomelingen) van Johan Arntzn. van LOM

Arnt van LOM
± 1335-????
Arnt van LOM
± 1365-> 1431

Johan Arntzn. van LOM
± 1410-1473


Arnt van LOM
????-> 1514
Johan van LOM
± 1450-1538

Gezin van Johan Arntzn. van LOM

Hij is getrouwd met Elisabeth van STALBERGEN.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. Baetse van LOM  
  2. Arnt van LOM  ????-> 1514
  3. Johan van LOM  ± 1450-1538 


Notities over Johan Arntzn. van LOM

1433 juni 23, Venlo
Sibrecht van Krekenbeck en Gerat van Menss, schepenen te Venlo, verklaren dat Gerat van Boicholt en zijn echtgenote jonkvrouwe Lisbet door overeenkomst een geschil hebben beëindigd met Reyner van Holthuse en zijn echtgenote Gebel en Johan van Lomme, zoon van Arnt, en zijn echtgenote Lisbet, over de goederen die Gerat van Stalbergen, de vader van Lisbet en Gebel, van Gerat van Boicholt had uitgewonnen. Gerat van Boicholt en Lysbet zullen tegen betaling van 200 oude schilden deze goederen

1455 februari 3, Venlo
Johan van Polle, zoon van Jan, sluit een overeenkomst van huwelijkse voorwaarden met Margriet van Boickholt, dochter van Gerat van Boickholt in aanwezigheid van Reyner van Holthusen, Merten van Rueremunde, Johan van Lomme Arntzoon, Johan van Stalbergen, Jacop van Polle, Johan van Lomme Goetsenzoon, Willem Schotelken en Johan Boigel, getuigen van Johan van Polle, Johan van Boickholt, broer van Margriet, Goetsen Spede, Heynrick van Greveraide, Mathijs van der Lynden, Dionijs van der Haghe, Johan Luinen de mesmeker, en Gerat van Wijlre, bastaard, getuigen van Margriet van Boickholt. Johan van Polle brengt ten huwelijk 800 rijnse gulden en de helft van de nalatenschap van zijn moeder. Margriet van Boickholt brengt ten huwelijk haar aandeel te Wylren, met uitzondering van het huis met de draaiende brug dat aan haar broer Johan van Boickholt zal toebehoren. Voorts beloven Johan van Boickholt, Goetsen Spede en Agnes van Boickholt dat hun broer Heynrick van Boickholt deze huwelijkse voorwaarden zal bekrachtigen wanneer hij weer in het land is. Bezegelaars: Johan van Polle, Johan van Boickholt, Reyner van Holthusen, Merten van Rueremunde, Johan van Lomme, Johan van Stalbegen, Jacop van Polle, Johan van Lomme, Willem Schotelke, Johan Boigel, Goetsen Spede, Heynrick van Greveraide, Mathijs van der Lynden en Gerat van Menss.

1455 april 25, Venlo
Lambrecht Mercator de jonge, richter, Merten van Rueremunde en Johan van Stalbergen, schepenen te Venlo, verklaren dat Reyner van Holthusen en zijn echtgenote Gebel, Johan van Lomme en zijn echtgenote Elisabeth aan Johan van Polle, zoon van wijlen Johan van Polle, en zijn echtgenote Margriet hebben overgedragen al het land en beemd gelegen te Wylren binnen het gerecht van Venlo, dat voorheen toebehoorde aan Gerat van Boickholt, vader van Margriet, uitgezonderd een stuk land waar de landweer over loopt, dat de overdragers aan de stad Venlo hebben verkocht.

1455 mei 2, Venlo
Merten van Rueremunde en Johan van Stalbergen, schepenen te Venlo, verklaren dat Johan van Lomme, zoon van Arnt, en zijn echtgenote Lysbeth en Reyner van Holthusen en zijn echtgenote Gebel aan Johan van Poll, zoon van Jan, en zijn echtgenote Margriet toestemming hebben gegeven om binnen zeven jaren een ander onderpand te stellen voor een grondrente van 16 rijnse gulden.

1463 november 18, Venlo
Gerat van Menss en Johan van Stalbergen, schepenen te Venlo, verklaren dat Johan Spede van Langevelt, voogd van zijn nicht Katrijn Spede, dochter van wijlen Goetsen Speden, een derde gedeelte van de hof te Wijlren tot onderpand stelt aan Johan van Polle wegens de betaling van het aandeel van Katrijn Speden in een grondrente van 17 rijnse gulden, te betalen aan Reyner van Holthusen en Johan van Lomme.

1465, z.d.
Johan van Lomme Arntszoon wordt beleend met de hof tgen Holte onder Kessel gelegen.

1473 oktober 10, Kriekenbeck / Leuth
Arnt van Lomme, als erfgenaam van zijn vader Johan van Lomme, wordt beleend met de Hogen Dryes an gen Oort, zoals deze eerder tot het goed te Aldenkrikenbeeck heeft behoord, gelegen tussen het goed te Bontenack en het goed te Tusschemoelen.

1473 oktober 17
Arnt van Lomme, zoon van Jan van Lomme, wordt beleend met de hof ten Holt in het kerspel van Kessel gelegen tussen Gadert van Holtmeulen en Jan van Kessel.

1478 augustus 9, Venlo
Harman Wegge, richter, Gerat die Groit en Lambert Mercator, schepenen te Venlo, verklaren dat Gebel van Holthuysen, met toestemming van Lysbett van Lomme, haar zuster, en Arnt, Jan en Baetz van Lomme, neef en nicht, aan de kruisheren een grondrente van twee rijnse gulden ten laste van een huis op de Vleisstraat heeft overgedragen.

Diverse bronnen geven als ouders Arnt van Lom en Gudel van Wevelkoven. Dit kan echter chronologisch niet kloppen. Er moet nog een generatie tussen zitten. Afleidende uit de vele aktes uit die periode moeten er twee Arnt's van Lom zijn geweest: vader en zoon.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johan Arntzn. van LOM?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

  1. Loe Giesen

Tijdbalk Johan Arntzn. van LOM

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van LOM

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Van LOM.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Van LOM.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Van LOM (onder)zoekt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom Reijnaerdts - Speth is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ton Reijnaerdts, "Stamboom Reijnaerdts - Speth", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-reijnaerdts-speth/I11593.php : benaderd 31 mei 2023), "Johan Arntzn. van LOM (± 1410-1473)".