Stamboom Reijnaerdts - Speth

Foto van Ton Reijnaerdts
De publicatie Stamboom Reijnaerdts - Speth is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 23.742 personen. Vanwege privacy zijn 619 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 10 april 2024.


Deze stamboom is het resultaat van een grondige studie. Gepoogd is om de meest betrouwbare bronnen te gebruiken maar desondanks is het onmogelijk om een foutloze stamboom te creëren. Bij aarzeling over de afkomst van een persoon is het beter om een link weg te laten dan om opgescheept te zitten met een hele tak verkeerde voorouders. Een aantal malen heb ik bij een redelijk grote zekerheid een hypothetische link aangebracht naar waarschijnlijke voorvaderen.

Ik raad belangstellenden aan om niet alles klakkeloos te kopiëren maar om zelf op onderzoek uit te gaan! Van ruim 95% van de in deze stamboom voorkomende personen ben ik vrij zeker, de overige 5% zijn veelal hypothetisch en hoe verder je terug in de tijd gaat hoe groter de foutmarge is die je moet incalculeren. Een stamboom is ook nooit "af". Men blijft er steeds aan werken en nieuwe dingen ontdekken.

Een onmisbare hulpbron was de Gendalim-cd en de gegevens van Burgerlijke Stand en de Limburgse gemeentearchieven. Veel informatie heb ik van kwalitatieve genealogie-sites gehaald, o.a. over de Europese vorstenhuizen. Ook daar is het ontzettend uitkijken en kan men beter een tak weglaten dan een hele tak "valse voorouders" toevoegen.

Van een ding ben ik ondertussen wel overtuigd: van iemand als KdG stamt iedereen in onze contreien minstens een paar honderd keer af. Deze Karolingische vorst met zijn vele kinderen loopt als een magneet door de stamboom in de vroege uren heen, alles gaat ernaar toe en bijgevolg zijn er vele takken bij de voorouders die naar KdG lopen. Dat geldt tevens voor de Salische Keizers Otto I en II, Frederik Barbarossa Hohenstaufen, Hugo Capet (Koning van Frankrijk) en nog verder in de tijd Koning Clovis der Franken en allerlei vorsten der Saksen, Longobarden, Westo- en Ostrogothen tot aan de Romeinse keizers toe. Ook zal bij velen Willem de Veroveraar en Godfried van Bouillon niet ontbreken. Dominante lieden in alle opzichten! Voor mij interessanter waren de locate vorsten, hertogen, graven (Gelre, Gulik, Heinsberg, Brabant, van Horne, Nassau, Warfusée, van limburg, etc).

Bij de vroegere adellijke geslachten heb ik niet overal bronvermeldingen gegeven. Ik ga deze wel geleidelijk nog toevoegen.Het meest kritisch ben ik geweest bij de periode na pakweg 1580, vastgelegd door kerkelijke aktes (beschikbaar op o.a. de Gendalim cd); de burgerlijke stand (na pakweg 1798) en overige aktes van persoonlijke aard.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!