De temperatuur op 4 oktober 1917 lag tussen 11,4 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 20,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
27 januari » Coen de Koning wint voor de tweede keer in successie de Elfstedentocht. Hij doet dit in een parcoursrecord van 9 uur en 53 minuten.
16 april » Vladimir Lenin keert terug naar Sint-Petersburg na jaren ballingschap.
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
7 juni » Ten zuiden van Houten ontspoort een trein met daarin koningin Wilhelmina.
4 augustus » Fransman Lucien Lévy vraagt patent aan voor een heterodyne ontvanger.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
Dag van overlijden 28 december 1973
De temperatuur op 28 december 1973 lag tussen 6,1 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 0,5 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
5 maart » Paus Paulus VI creëert dertig nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse patriarch van Venetië Albino Luciani.
12 september » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Noorwegen in Oslo met 2-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Doelpuntenmakers zijn Johan Cruijff en Barry Hulshoff.
14 oktober » Leger ingezet tegen studenten-demonstratie in Thailand: 1577 doden. Koning Bhumibol stuurt militaire junta weg.
9 november » Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelt de eerste door de KNVB goedgekeurde interland. In en tegen Engeland wordt met 1-0 verloren.
3 december » De Pioneer 10 bereikt de planeet Jupiter en maakt de eerste foto's.
Dag van begraven 2 januari 1974
De temperatuur op 2 januari 1974 lag tussen -5.8 °C en -0.2 °C en was gemiddeld -2.3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (45%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
3 juni » John Newcombe lost Ilie Năstase na veertig weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofs.
5 juni » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Rotterdam gelijk tegen Roemenië (0-0) in de laatste oefeninterland voor de start van het WK voetbal in West-Duitsland.
12 augustus » De directie van Radio Veronica moet via de pers vernemen dat het station op 31 augustus 1974 haar uitzendingen moet staken.
31 augustus » De zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis stoppen noodgedwongen met uitzenden.
25 september » Voor het eerst wordt bekend dat freon, destijds het voornaamste drijfgas in spuitbussen, de ozonlaag aantast
28 oktober » Eerste vlucht van een Dassault Super-Étendard, een aanvalsjager van de Franse vliegtuigbouwer Dassault Aviation.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Nieuwenhuizen, "Stamboom Nieuwenhuizen-Van Ginkel en De Kruijf-Grootendorst", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-nieuwenhuizen-van-ginkel-de-kruijf-grootendorst/I507174.php : benaderd 12 mei 2025), "Dirkje Evers (1917-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.