Stamboom Monkel-Tigchelaar

Foto van Martin Monkel
De publicatie Stamboom Monkel-Tigchelaar is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 18.007 personen. Vanwege privacy zijn 399 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 11 maart 2024.


In deze publicatie is de stamboom opgenomen van mijn voorouders, de familie Monkel. Tevens is de stamboom uitgewerkt van de meisjesnaam van mijn moeder, de familie Tigchelaar. In de betreffende genealogie zijn alle mannelijke nazaten opgenomen. Dus als een dochter huwde en kinderen kreeg zijn deze nakomelingen niet vermeld.

De oorsprong van de familiegeschiedenis ligt vrijwel geheel in Friesland. Voor wat betreft mijn achternaam Monkel werd in eerste instantie gedacht in de richting van Frankrijk vanwege een mogelijke verbastering van "mon oncle" of Vlaanderen omdat aldaar het werkwoord "monkelen" nog regelmatig in het taalgebruik voorkomt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!